П'ятниця, 26-04-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2018 » Березень » 26 » Вода – основа життя на Землі
16:00
Вода – основа життя на Землі

     

    Всесвітній день водних ресурсів  проголошений Генеральною Асамблеєю ООН і вперше відзначений  22 березня 1993 року. Основною  метою відзначення цього дня є швидке зменшення запасів питної води на Землі, підвищення рівня обізнаності про значення і важливість води в житті людини, збереження  та  раціонального використання водних ресурсів.

     НПП «Верховинський», з часу заснування, у своїй діяльності здійснює наукові дослідження і спостереження, що стосуються збереження та підтримки чистоти водних ресурсів басейну річки Черемош. На даний час, в рамках проекту «Збереження карпатських пралісів» проводиться еколого-освітня робота з учнівською молоддю, громадськістю екологічні акції по очищенню  прибережної смуги річок Білий та Чорний Черемош і їх приток та інші природоохоронні заходи.

   З нагоди  свята – Всесвітнього дня води фахівцями НПП «Верховинський» проведено  еколого-освітній захід, в Гринявській ЗОШ І-ІІІ ст. Учням було роздано буклети і продемонстровано відео-слайди  джерел, водойм і річок Парку та Верховинського району, для формування у шкільної молоді початкових знань про явища природи,  значення води у житті людини, її стани та важливості збереження чистоти водних ресурсів у природному середовищі. Людина має справу з водою щодня протягом усього життя використовуючи її для пиття і приготування їжі, умивання, купання, побутових потреб та багато чого іншого. Не варто і забувати про лікувальні властивості мінеральних джерел. Входячи практично до складу всіх живих організмів, регулюючи кліматичні зміни, вода є основою життя на Землі.

  Мета заходу - об’єднання зусиль, спрямованих на поліпшення стану джерел, водойм і річок Карпатського регіону, раціональне використання водних ресурсів, виховання дбайливого ставлення населення до водних об’єктів, їх охорони і відтворення, підвищення екологічної та правової обізнаності громадян щодо охорони водних ресурсів шляхом залучення широких верств населення до практичної природоохоронної роботи, розвитку громадянських природоохоронних ініціатив.

Наше завдання не тільки берегти навколишнє природне середовище, а й запобігати негативним наслідкам господарської діяльності людини.

 

Провідний фахівець з екологічної освіти  Василь Максимюк

Категорія: Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти | Переглядів: 360 | Додав: rekreaciy
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук