П'ятниця, 26-04-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2016 » Листопад » 10 » Щорічно 11 листопада відзначається Міжнародний день енергозбереження.
16:49
Щорічно 11 листопада відзначається Міжнародний день енергозбереження.

Сонячна панель на радіоретрансляторі

     Свято було засноване у квітні 2008 року за ініціативи Міжнародної екологічної мережі SPARE (School Project for Application of Resources and Energy) – найбільший у світі міжнародний освітній проект про зміну клімату, енергетику та навколишнє середовище. У всіх країнах, де відзначається це свято, проходять заходи спрямовані на те, щоб проінформувати людей про способи енергозбереження та існуючі поновлювані джерела енергії, розповісти чому так важливо економити енергію, що дозволить знизити забруднення навколишнього середовища. Крім того енергозбереження вигідно економічно.

     Одним із найбільш перспективних джерел екологічно-чистого енергопостачання на території НПП «Верховинський» є перетворення сонячного випромінювання в електричну енергію у напівпровідникових сонячних елементах. Слід зауважити, що батареї сонячного випромінювання можуть стати чудовою альтернативою спалювання дров та вугілля, сприяючи поліпшенню екологічної ситуації та запобігаючи виникненню екологічних криз.

     18 червня 2014 року, змонтовано установку міні-електричної станції на тимчасовому приміщенні Чивчинського природоохоронного науково-дослідного відділення (ПОНДВ).

     Також у липні 2016 року  міні-сонячну електростанцію встановлено на тимчасовому приміщенні Буркутського ПОНДВ, що знаходиться на території парку. Це дуже зручно і вигідно, враховуючи віддаленість та труднодоступність розміщення природо-заповідної території парку. Сонячні батареї не здійснюють шкідливих викидів у навколишнє середовище, оскільки у своїй роботі повністю використовують лише енергію сонячного проміння. Вони дозволяють забезпечити освітлення приміщень, зробити відбір електроенергії для інших потреб. Працівники відділудержавної охорони, які несуть вахту на природо-заповідній території, мають можливість заряджати електроприлади, що використовуються у щоденній роботі: фотоловушки, фотоапарати, рації, мобільні телефонів та інші.

     Слід зауважити, що у нашій установі вже раніше започатковано використання сонячної енергії для забезпечення радіозв’язку.

     В своїй подальшій діяльності НПП «Верховинський» планує розширювати використання сонячних батарей для ефективної праці та комфортних умов проживання працівників ПОНДВ в умовах вахтового методу. Це також дасть можливість зберегти чистоту навколишнього середовища та суттєво зменшити використання природних ресурсів.

 

     Людина є лише часткою Природи і повинна не владарювати над нею, а співпрацювати будучи невіддільною її часткою, примножуючи і зберігаючи природні багатства нашого краю, що і є першочерговим завданням спеціалістів НПП «Верховинський».

 

Сонячна панель на тимчасовому адміністративному приміщенні Чивчинського ПОНДВ

Фахівець з рекреації II категорії                                                                                                                                                                                       Марія Депко

 

 

 

Категорія: Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти | Переглядів: 365 | Додав: Nppver
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук