Субота, 27-04-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2017 » Травень » 18 » ОСТАП СЕМЕРАК ЗАКЛИКАВ СТУДЕНТІВ-ЕКОЛОГІВ, ЯКІ НАВЧАЮТЬСЯ ЗА КОРДОНОМ, ПОВЕРТАТИСЯ ПО ЗАВЕРШЕННЮ НАВЧАННЯ ДО УКРАЇНИ
11:30
ОСТАП СЕМЕРАК ЗАКЛИКАВ СТУДЕНТІВ-ЕКОЛОГІВ, ЯКІ НАВЧАЮТЬСЯ ЗА КОРДОНОМ, ПОВЕРТАТИСЯ ПО ЗАВЕРШЕННЮ НАВЧАННЯ ДО УКРАЇНИ

Україна має великий науковий потенціал і готова бути активним учасником міжнародного руху за збереження життя на планеті.  Про це під час зустрічі із членами київської секції екології Малої академії наук України (МАН) з нагоди Дня екологічної освіти сказав Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Він подякував юним членам секції зацікавість до екологічних тем і за здобуті перемоги у щорічних вітчизняних та міжнародних конкурсах.  Зокрема, нещодавно юні екологи-науковці привезли до України дипломи та медалі з престижного Пекінського міжнародного конкурсу юнацької науково-технічної творчості.

« Приємно відзначити, що члени екологічної секції в 11-й раз поспіль брали участь у Пекінському міжнародному конкурсі і ще жодного разу не повертались без нагород або відзнак. Насправді Ваші напрацювання – не лише внесок для розвитку екологічної науки в Україні, але й важлива популяризація нашої країни на міжнародній арені. Щоразу здобуваючи чергову перемогу Ви підтверджуєте, що Україна має великий науковий потенціал і готова бути активним учасником міжнародного руху за збереження життя на планеті», - зазначив Остап Семерак.

Він також наголосив на важливості професії еколога та актуальності  наукових досліджень у сфері охорони довкілля.

«В Україні, на жаль, поки що далеко не всі розуміють важливість професії еколог. Хоча провідні міжнародні компанії все більше уваги приділяють питанням зменшення негативного впливу на навколишнє природне середовище. У результаті зростає попит на професійні кадри, які готові і вміють працювати з новими сучасними екологічно безпечними технологіями», - зазначив Міністр екології та природних ресурсів.

Він також закликав студентів, які планують у майбутньому здобувати освіту за кордоном, повертатися до України по завершенню навчання.

«Це - прекрасний досвід і можливість побачити світ та отримати друзів у різних куточках планети. Водночас я закликаю Вас не забувати про Батьківщину та з новими розширеними знаннями і вміннями повертатися додому і розбудовувати разом наш спільний дім – Україну», - резюмував Остап Семерак.

Довідково: Київське відділення Малої академії наук України (МАН України) бере свої витоки з учнівського товариства «Дослідник», яке було створено у м. Києві у 1956 році. У 2016 році члени Відділення урочисто відмічали 60-річчя діяльності.

Секція екології працює при Відділенні екології та аграрних наук Київського відділення Малої академії наук України і об’єднує у 2017 році 32 учня середніх навчальних закладів м. Києва. Очолює секцію провідний науковий співробітник Інституту біохімії ім. О.В. Палладіна НАН України, віце-президент Київської МАН Володимир Іванович Назаренко.

http://www.menr.gov.ua/press-center/news/123-news1/6137-ostap-semerak-zaklykav-studentiv-ekolohiv-iaki-navchaiutsia-za-kordonom-povertatysia-po-zavershenniu-navchannia-do-ukrainy

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 378 | Додав: yaroslavforgil
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук