П'ятниця, 26-04-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2012 » Серпень » 25 » науково-технічна рада НПП «Верховинський»
21:28
науково-технічна рада НПП «Верховинський»

І науково-технічна рада НПП «Верховинський»

 

7 серпня 2012 року відбулося І засідання науково-технічної ради Національного природного парку «Верховинський». З 25 членів НТР було присутніх 15 чоловік. На порядок денний виносились такі питання:

1.    Інформація про проведену роботу по створенню НПП «Верховинський».

2.    Про склад науково-технічної ради НПП «Верховинський».

3.    Про «Положення про науково-технічної раду НПП «Верховинський».

4.    Про проведення попереднього зонування території НПП «Верховинський».

5.    Про можливість розширення площі Парку за рахунок включення до його складу особливо цінних територій.

6.    Про проведену роботу науковим відділом НПП «Верховинський » в І-му півріччі 2012 р.

7.    Про проведену роботу відділом рекреації та пропаганди екологічної освіти в І-му півріччі 2012 р.

8.    Різне.



Відкрив засідання голова НТР, директор НПП «Верховинський» М.М.Нечай, який подякував членам НТР за те, що приїхали на засідання НТР.

По першому питанню порядку денного доповідав директор НПП «Верховинський» М.М.Нечай, який виступив із доповіддю про особливості організаційного становлення Національного природного парку «Верховинський ».

Після закінчення доповіді члени НТР взяли активну участь в обговоренні цього питання, зокрема перший заступник начальника екологічної інспекції в Івано-Франківській області, який привітав присутніх із важливою подією у житті краю – створенням НПП «Верховинський», побажав успішного становлення і плідної праці та висловив думку про визначальне значення новоствореного Парку у вихованні екологічної культури населення.

По другому питанню доповідав заступник директора НПП«Верховинський» з наукової роботи Форгіль С.М., який виступив з доповіддю про склад НТР НПП « Верховинський».

Члени науково-технічної ради постановили: погодити склад науково-технічної ради та рекомендувати їх на затвердження у Департаменті заповідної справи Міністерства екології та природних ресурсів України.

 

По третьому питанню доповідав заступник директора НПП« Верховинський» з наукової роботи Форгіль С.М., який виступив з доповіддю про «Положення про науково-технічну раду НПП «Верховинський».

 Члени науково-технічної ради постановили: схвалити «Положення про науково-технічну раду НПП «Верховинський».

З четвертого питання доповів Понеполяк М.М., заступник директора НПП «Верховинський», головний природознавець, який доповів про проведення попереднього зонування території НПП «Верховинський».

 При обговоренні даного питання, члени НТР ухвалили прийняти попереднє зонування території НПП «Верховинський».

Далі НТР заслухала Форгіля С.М., заступника директора НПП «Верховинський» з наукової роботи про можливість розширення площі Парку за рахунок включення до його складу особливо цінних територій.

В обговоренні даного питання виступив Стефанюк Р.П. – директор ДП «Гринявське ЛГ», який задав запитання, яка загальна кількість площі пропонованих ділянок для включення до території Національного природного парку «Верховинський».Форгіль С.М., відповів що робота по вивченню даного питання ведеться і поставив на обговорення питання для надання дозволу звернутися до сільських, селищної, районної ради та районної адміністрації для винесення відповідних рішень.

 Члени науково-технічної ради постановили:дозволити звернутися до сільських, селищної, районної ради та районної адміністрації для винесення відповідних рішень по розширенню території НПП «Верховинський».

По шостому питанню слухали Зеленчука Я.І., начальника наукового відділу про проведену роботу науковим відділом НПП «Верховинський» в І-му півріччі 2012року.

В обговоренні даного питання взяли участь, Головчак В.Ф. – перший заступник начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Івано-Франківській області, який задав запитання який стан всихаючих деревостанів на території НПП «Верховинський» та яка їх площа, порекомендував провести відповідні дослідження так як дані матеріали не були представлені у звіті наукового відділу.

По наступному питанню доповів Стефлюк Д.П., про проведену роботу відділом рекреації та пропаганди екологічної освіти в І-му півріччі 2012 року.

В обговоренні даного питання виступив Федорчак М.Т.- директор Криворівнянської ЗОШІ-ІІІ ст.ім М.Грушевського, який наголосив на важливості проведення культурно-освітніх заходів НПП «Верховинський» на базі загальноосвітніх шкіл району.



Члени науково-технічної ради НПП «Верховинський»

Категорія: Науковий відділ | Переглядів: 1203 | Додав: Nppver
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук