П'ятниця, 26-04-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2019 » Травень » 10 » Мігруючі птахи, їх роль у природі та житті людини
15:41
Мігруючі птахи, їх роль у природі та житті людини


 

       Цього року, 11 травня весь світ відзначає день мігруючих птахів. Офіційно він був проголошений в 2006-му році і з тих пір став щорічною міжнародною кампанією з підвищення обізнаності широкої громадськості про необхідність прийняття невідкладних заходів щодо охорони перелітних птахів та середовища їх безпосереднього проживання.

      Фахівці Національного природного парку «Верховинський» провели тематичне пізнавальне заняття для учнів 10–11 класу Черемошнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

      Цьогорічна екологічна тема  Всесвітнього дня мігруючих птахів «Захист птахів: вирішення питань забруднення  пластиком!» – це глобальна кампанія, мета якої полягає в тому, щоб розширити знання про мігруючих птахів, їх  місцях проживання та шляхах пересування. Вона повинна привернути увагу до негативного впливу забруднення пластиком для мігруючих птахів та їх середовищ існування. Птахи відіграють важливу роль у природі та житті людини. В природних умовах  існують складні взаємозв’язки між птахами й рослинами, з одного боку, та між птахами й іншими тваринами - з іншого. Частина птахів щороку мігрує з далекої півночі на далекий південь і повертається назад.

       Завдяки діяльності мігруючих птахів підтримується баланс екосистеми в цілому. Міграція птахів є одним із індикаторів біорізноманіття, здоров’я екосистеми, змін клімату.

        Під час заходу працівники Парку продемонстрували школярам відео-презентацію про мігруючих птахів Верховинщини, а саме- ластівка, шпак, лелека, дикі качки, зозуля лебідь, журавель, соловей, жайворонок.  Також відбулася дискусія між фахівцями Парку та школярами.  Програма заходів була цікавою і різноманітною. Учням в доступній формі представлені розповіді про сезонні явища у житті птахів, перельоти птахів і способи їх дослідження, значення  птахів у природі та житті людини.

       На згадку про візит еко-освітян діти отримали буклети «Червонокнижні тварини Карпатського регіону» та рекламно-інформаційну продукцію на природоохоронну та еколого-освітню тематику.

     В ці дні працівниками Парку розповсюджено тематичні листівки про важливість охорони птахів серед жителів і відвідувачів Верховинщини.

 

     Провідний фахівець з екологічної освіти  Василь Максимюк


Категорія: Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти | Переглядів: 512 | Додав: yaroslavforgil
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук