Субота, 27-04-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2017 » Березень » 24 » Година Землі
15:31
Година Землі

Акція була започаткована в Сіднеї (Австралія) в 2007 році, вже через рік ця подія стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилося більше 100 мільйонів людей у 35 країнах світу, а в 2009р. й  Україна.

Година Землі-це символ бережливого ставлення до природи, за яку кожен із нас відповідальний, має на меті продемонструвати урядам країн світу, бізнес- організаціям та людям, що дія проти глобального потепління  необхідна.  Ця щорічна міжнародна подія, започаткована WWF, закликає господарства та комерційні установи вимкнути необов’язкове світло та електричні пристрої на одну годину, щоб стимулювати зацікавлення до потреби протидіяти зміні клімату. Всесвітня акція  «Година Землі»-це більше, ніж година! Ми повинні діяти щодня, роблячи невеликі кроки назустріч майбутньому без зміни клімату, майбутньому у якому всі забезпечені природними ресурсами, майбутньому у якому людина живе в гармонії з природою! Земля дарує нам 365 днів на рік своє тепло, затишок, воду, повітря… Тож і ми маємо піклуватися про неї простими щоденними вчинками, наприклад, після відпочинку на природі прибирати за собою сміття, не засмічувати водоймища, вимикати зайве світло. Безумовно, життя неможливе без користування транспортними засобами, та все ж за найменшої можливості краще відмовитися від поїздки на автомобілі й кілька кілометрів пройтися пішки. Користь і для природи і для здоров’я.

Цього року Година Землі припадає на 25 березня, і кожен може приєднатися до  Всесвітньої екологічної ініціативи.

Національний природний парк «Верховинський»   в чергове приєднається до Всесвітньої акції, щоб зробити свій внесок у поліпшення загально-економічної ситуації, і в 20 год. 30 хв.   вимкне на одну годину  світло та всі електроприлади.

Також до відзначення екологічного свята «Година Землі» спеціалістами Парку була проведена еколого-освітня бесіда,  на тему: «Мої дії проти глобального потепління» в Черемошнянській ЗОШ І-ІІІ ст. з переглядом фото-слайдів і також було роздано   інформаційну листівку на дану тематику. В ході дискусії спеціалісти акцентували увагу, щодо важливості бережливого ставлення до  природи. На завершення заходу учні висловили свої враження, думки, бачення та пропозиції, що стосується екологічної ситуації в регіоні і запевнили, що долучаються до екологічної акції виключивши світло на одну годину.

 

Провідний спеціаліст з екологічної освіти     Василь Максимюк

   

Категорія: Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти | Переглядів: 578 | Додав: Nppver
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук