Неділя, 28-04-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2015 » Квітень » 21 » 22 – квітня Всесвітній день Землі
10:09
22 – квітня Всесвітній день Землі

     Це свято було затверджено на 63-й сесії Генеральної Асамблеї ООН 22 квітня 2009, і починаючи з 2010 року, відзначається всім світовим співтовариством.

    День Землі став загальнолюдським символічним святом любові та турботи за наш спільний дім. Цей день нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина повинна задуматися над тим, що Земля потребує турботи й захисту. Він покликаний об'єднати людей планети в справі захисту навколишнього середовища, нагадати про те, що планета, яка дарувала нам життя, унікальна і потребує допомоги. Ця проблема не має територіальних кордонів та мовних бар'єрів.

      Минають століття. Життя суспільства не стоїть на місці, розвивається, вдосконалюється. Але це вдосконалення чомусь інколи йде лише на користь людині, завдаючи невиправної шкоди природі.

    Тому зараз у нашому суспільстві так гостро постає проблема екологічного захисту, стрімко зростає інтерес до екологічних питань. Все доступнішою стає тривожна інформація про забруднення довкілля. Люди намагаються перебудувати свої взаємини з природою, бо екологічна криза охопила практично вже увесь світ. Проблема порятунку Землі виходить на перший план людських турбот: діють запроваджені програми щодо економічного використання природних ресурсів, контролюється ступінь забруднення біосфери відходами виробництва, проводяться оздоровчо -гігієнічні заходи, поглиблюється наукова і виховна робота з екології.

    У цей день прийнято проводити різноманітні екологічні акції, висаджувати дерева, прибирати території, а також проводити виставки, конференції та круглі столи з питань глобальних екологічних проблем.

     Працівники НПП «Верховинський» теж не залишились осторонь та приєднались до даної акції. Спеціалістами Парку проведено еколого - освітні бесіди в загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах, а також виготовлено буклет на дану тематику і розповсюджено його серед населення та відвідувачів району.

     Та цього буде замало, якщо ми не настроїмо свої душі на спасіння неньки-природи, нашої годувальниці. Кожен повинен розуміти, що він - частка великої сім'ї, яка, потрапивши у біду, намагається вижити і продовжитись у майбутніх поколіннях. Тому так важливо плекати в серці любов до своєї Матінки Землі і передавати її нащадкам.

Фахівець з рекреації  І. Димидюк

Провідний фахівець з екологічної освіти  Ю. Ватуйчак

Категорія: Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти | Переглядів: 602 | Додав: Nppver
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук