Середа, 24-04-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2019 » Червень » 20 » VIA Carpatia – на захист природи Карпат
14:51
VIA Carpatia – на захист природи Карпат

                 

Вже вдруге на Верховинщині, з ініціативи Народного депутата України Миколи Княжицького, відбувся ІІ Міжнародний форум Центральної і Східної Європи «VIA Carpatia».

Фестиваль поєднав політичні дискусії за участю європейських та українських політиків, урядовців, дипломатів, громадських та культурних діячів з неймовірною культурною програмою.

Особливу зацікавленість учасників викликала панельна дискусія: «Екологія Карпат. Міжнародна співпраця та транскордонні біосферні резервати», модератором якої виступив Олександр Киселюк, заступник директора з наукової роботи Карпатського національного природного парку.

У дискусії взяли участь: Олександр Ганущин, голова Львівської обласної ради, Віктор Клід, директор Департаменту екомережі та природно-заповідного фонду Мінприроди

               

Василь Попович, Голова Союзу українських гуцулів в Румунії, керівник ГО «Дунайсько-Карпатська програма», Михайло Нечай, директор НПП «Верховинський», Василь Покиньчереда, заступник директора Карпатського біосферного заповідника.

У своєму виступі директор Департаменту екомережі та природно-заповідного фонду Мінприроди Віктор Клід підкреслив, що проблеми екології регіону надзвичайно важливі і процеси створення природо-заповідних територій є актуальними. Саме тому фінансування урядом екологічних програм і проектів буде суттєво збільшуватися. Голова Союзу українських гуцулів в Румунії Василь Попович запропонував розширити співпрацю в рамках транскордонного проекту "Румунія-Україна» та задіяти нові проекти у різних галузях природоохоронної і туристичної діяльності.

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, опираючись на набутий досвід в Міжнародній  і Транскордонній співпраці, детально розповів про пріоритети такої діяльності, приводив аргументовані приклади та шляхи по збереженню природно-заповідного фонду.

Цікавим був виступ заступника директора Карпатського біосферного заповідника Василя Покиньчереди, щодо створення транскордонного біосферного резервату у Марамороських горах. Виступаючим відзначено, що в рамках програми «Людина і біосфера» пропонується заснувати структуру, яка забезпечить ефективне збереження, дослідження та сталий розвиток природи.

               

Коротко характеризуючи роботу НПП «Верховинський» директор Михайло Нечай зауважив, що збереження навколишнього середовища є важливим для здоров’я людей, тому створення біосферного резервату буде великим кроком вперед для захисту і збереження довкілля.

                  

Виступаючі відповіли на запитання учасників форуму та представників громадських організацій, що брали участь у проведенні екологічної панелі. Свою думку та пропозиції під час обговорення висловили директор Карпатського біосферного заповідника Микола Рибак, директор НПП "Гуцульщина" Юрій Стефурак, директор заповідника "Горгани" Ярослав Петращук.

                                                                                                                                                                  

                                                                                                                                                                                                                                                                          Марія Депко – фахівець з рекреації ІІ категорії

 

Категорія: Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти | Переглядів: 399 | Додав: rekreaciy
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук