Четвер, 28-03-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2014 » Травень » 14 » Увага! Пожежонебезпечний період в лісах
13:02
Увага! Пожежонебезпечний період в лісах

      Навесні, і влітку всім нам дуже подобається відпочивати на природі та особливо в лісі. Хочеться щоб куточок лісу, який ми обираємо для відпочинк був мальовничим, незасміченим,  взагалі незайманим.

      Але варто пам’ятати, що після сходу снігового покриву в лісах України, починаючи з 1 квітня, розпочинається період, коли різко зростає небезпека виникнення лісових пожеж і триває цей період  до жовтня, листопада.

      Захищати навколишнє середовище, та розумно використовувати дари природи, це обов’язок кожної людини. Заради наших дітей та онуків, необхідно турбуватися про екологію нашого рідного краю. Всім відомо, що ліс – це легені нашої планети і його треба охороняти, як саме найцінніше.
Величезну шкоду лісам завдають пожежі. Це страшне лихо не тільки для деревної рослинності, а і для всього живого у лісі. Основна причина їх виникнення – порушення людьми правил протипожежної безпеки. Гинуть не тільки дерева, але і птиці, звірі, вигоряє лісова підстилка та верхній шар ґрунту. Гинуть також корисні комахи та мікроорганізми. За короткий період вогонь наносить величезні збитки і може знищити те, що росло декілька десятиріч.

      Головним в охороні лісів від пожеж є суворе дотримання відпочиваючими правил поведінки в лісі. Усі, хто буває в лісі, повинні знати основні правила гасіння лісової пожежі: зокрема при виникненні пожежі, вогонь збивають гілками дерев, засипають землею, заливають водою.

      Кожен, хто помітить вогонь у лісі, повинен негайно вжити заходів для його гасіння та повідомити про це службу державної охорони Парку за телефоном 5-37-17, МНС -101 чи міліцію-102.

      Сподіваємося на розуміння та звертаємося до всіх людей, які приходять до лісу: не розпалюйте багаття, не кидайте недопалки і не засмічуйте ліс!

       Шановні верховинці, не порушуйте правил пожежної безпеки в лісах, відчувайте свою причетність до охорони та збереження зелених насаджень!

Провідний інженер з охорони екосистем             І. Ткачик

Категорія: Відділ державної охорони | Переглядів: 1023 | Додав: Nppver
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук