17 - 19 квітня 2019 року в рамках проекту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних значень в Україні», у конференц-залі готелю «Верховель» проведено науково-практичний семінар на тему: «Агротуризм, найкращий спосіб просування традиційних продуктів з географічним значенням» в рамках проекту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних значень в Україні». Міжнародний експерт проекту Еммануель Мінгассон та національний експерт Тарас Антонюк ознайомили учасників семінару з теоретичними засадами розвитку туризму та маркетингу. В процесі роботи представники туристичної галузі району та виробники бринзи виконували практичні завдання, спрямовані на покращення туристичного продукту в сфері агротуризму, розвитку комунікаційних зв’язків між учасниками семінару. Головна мета якого полягає в популяризації бринзи гуцульської коров’ячої, як продукту з географічним значенням. В процесі навчання учасники семінару вчилися правильно проводити дегустацію продукту та ознайомилися з традиціями сироваріння регіону Савоя у Франції. В семінарі взяв участь начальник наукового відділу НПП «Верховинський» Ярослав Зеленчук та фахівець з рекреації ІІ категорії Марія Депко. Одним з учасників цієї Асоціації є досвідчений господар Степан Губчук, який господарює на полонині Прелучний, що знаходиться в контурі НПП «Верховинський». Набутий досвід буде спрямовано на покращення туристичних опцій високогірної полонини Прелучний та рекреаційного потенціалу Чивчино-Гринявських гір. Від імені «Асоціації карпатських ватагів» експертам проекту вручили подяки, а учасники тренінгу отримали сертифікати про проходження навчання.
Технік-лаборант Віталія Мегедин
|