Субота, 20-04-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2015 » Травень » 8 » Тиждень охорони праці
12:11
Тиждень охорони праці

        

        Відповідно до наказу Міністерства екології та природних ресурсів України №4781 від 27.04.2015р. Національний природний парк «Верховинський» прилучився спільно з Відділенням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Косівському районі до проведення тижня охорони праці  в 2015 році під девізом  -« Приєднуйтесь до формування превентивної культури охорони праці».

  В Національному природному парку «Верховинський»   проведено семінар де висвітлювались ряд питань які стосуються діяльності адміністрації нашої установи та  працівників природоохоронних відділень.

У першу чергу йшла мова про ставлення уряду, роботодавців та працівників до питань охорони праці, їх налаштування на роботу без нещасних випадків.

Звернуто увагу на те,що досягнути такої узгодженої політики можна шляхом спільного формування та розвитку культури охорони праці через впровадження превентивних заходів, головний девіз яких – зацікавити, навчити, зробити питання охорони праці звичною та невід’ємною складовою нашого життя.

При цьому необхідно забезпечити баланс між контролем за дотриманням законодавства, з однієї сторони, і наданням консультацій та інформації – з другої.  Це дозволить досягти більшої гнучкості контрольних функцій з боку держави та створити кредит довіри до інспектора, через можливість роботодавця або працівника звернутися за порадою без застосування санкцій у відповідь.

Необхідно також орієнтувати та доводити до керівників, закріплювати на рівні свідомості кожного працівника, що заходи з охорони праці та їх виконання не повинні бути за для «галочки», що належна культура охорони праці потрібна насамперед для них, адже ніякі компенсації не повернуть втрачені на виробництві здоров’я та життя. До того ж для роботодавця це економно і вигідно, адже очевидно, що видатки на ліквідацію аварійної ситуації (включаючи виплати по випадкам виробничого травматизму) є значно більшими, ніж витрати на заходи запобігання виробничого травматизму.

У суспільстві має зростати усвідомлення того, що співпраця та діалог між усіма учасниками щодо питань охорони праці є пріоритетними, адже поліпшення умов праці та її безпека одночасно зберігають здоров’я працівників і підвищують продуктивність праці та якість продукції, забезпечуючи тим самим конкурентоздатність виробництва, інвестиційну привабливість держави.

Зважаючи на важливість створення безпечних умов праці, попередження виробничого травматизму та професійних захворювань звертаємо увагу до керівників і працівників підприємств, установ, організацій всіх форм власності, органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Фонду соціального страхування, профспілкових організацій, об’єднань роботодавців із закликом підтримати ініціативу та зосередити свої зусилля на виконанні вимог Конституції України щодо забезпечення належних, безпечних і здорових умов праці та вимог Закону України «Про охорону праці».

Охорона праці є невід’ємною складовою забезпечення гармонійного розвитку суспільства. Саме тому важливо пам’ятати, що підвищення рівня культури охорони праці в суспільстві – це запорука збереження здоров’я та життя працівників.

Доповідачами на семінарі були: провідний юрисконсульт НПП «Верховинський»- Наталія Василівна Кубайчук;

начальник відділення фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Косівському районі - Богдан Ярославович  Глібчук;

страховий експерт з охорони праці відділення фонду соціального страхування від нещасних випадків  на виробництві та професійних захворювань України в Косівському районі - Марія Миколаївна Глібчук.

                                                                                                                                                                                              Провідний юрисконсульт                           Наталія Кубайчук 

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 581 | Додав: Nppver
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук