Середа, 24-04-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2019 » Березень » 1 » ПРОБЛЕМИ ВСИХАЮЧИХ ДЕРЕВОСТАНІВ ОБГОВОРИЛИ У МІНПРИРОДИ
23:11
ПРОБЛЕМИ ВСИХАЮЧИХ ДЕРЕВОСТАНІВ ОБГОВОРИЛИ У МІНПРИРОДИ

27 лютого 2019 року відбулося засідання круглого столу на тему: «Управління всихаючими смерековими деревостанами у межах природно-заповідних територій, зокрема: Карпатах». Захід відбувся в рамках виконання проекту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні».

Заступник Міністра екології та природних ресурсів України Василь Полуйко привітав учасників та відкрив засідання круглого столу.

Відкриття круглого столу


В роботі круглого столу взяли участь Міхаель Бромбахер – керівник міжнародного проекту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні», Петер Бранг – експерт, старший науковий співробітник Швейцарського федерального інституту досліджень лісу, снігу та ландшафтів, науковці та представники природно-заповідних територій Карпат.

З цікавими та змістовними доповідями виступили: Петер Бранг, доктор наук «Управління всихаючими лісами як наслідок впливу абіотичних та біотичних факторів – досвід отриманий на природоохоронних і господарських лісових територіях в Альпах»,  Юрій Шпарик, доктор сільськогосподарських наук, головний науковий співробітник Українського науково-дослідного інституту гірського лісівництва імені  П. С. Пастернака «Причини і наслідки масового всихання смерекових лісів Карпат, прогноз динаміки їх площі та пропозиції з ведення в них природоохоронного господарства», Олег Погрібний, начальник наукового відділу НПП «Гуцульщина» «Всихання та переформування похідних ялинників в НПП «Гуцульщина», Василь Приндак, заступник директора НПП «Сколівські Бескиди» «Система природоохоронних заходів та їх вплив на динаміку всихання смерекових насаджень Сколівських Бескидів», Ірина Шпаківська, завідуюча відділом екосистемології Інституту екології Карпат Національної академії наук України «Едафо-кліматичні причини всихання ялинових лісів на території «Сколівських Бескидів»», Олександр Киселюк, заступник директора з наукової роботи Карпатського НПП «Стан, динаміка та деякі аспекти щодо проблеми всихання смерекових деревостанів Карпатського національного природного парку», Василь Лавний, професор, в. о. проректора з наукової роботи Національного лісотехнічного університету України «Рубки переформування як шлях підвищення біологічної стійкості та біорізноманіття лісів» та інші.

 Від НПП «Верховинський» виступив молодший науковий співробітник Іван Коляджин на тему: «Природне зупинення процесів всихання ялинових деревостанів на території НПП «Верховинський»».

   

Учасники круглого столу


Метою проведення круглого столу було налагодження діалогу з усіма зацікавленими сторонами, вивчення закордонного досвіду та напрацювання відповідних рекомендацій щодо управління всихаючими деревостанами в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду.

Підбиваючи підсумки круглого столу, заступник Міністра екології та природних ресурсів Василь Полуйко, наголосив на важливості даного заходу за участю міжнародних і вітчизняних експертів.

За результатами обговорення прийнято рішення про створення робочої групи, яка візьме за основу напрацьовані матеріали та розробить план дій щодо управління всихаючими деревостанами.

Молодший науковий співробітник

Іван Коляджин

Категорія: Науковий відділ | Переглядів: 296 | Додав: ivankoliadjin
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук