Середа, 24-04-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2014 » Вересень » 5 » Посилено режим охорони території НПП «Верховинський» на час гону оленя благородного та відкриття сезону полювання.
12:35
Посилено режим охорони території НПП «Верховинський» на час гону оленя благородного та відкриття сезону полювання.

   

В зв’язку з настанням періоду гону оленя благородного з 01.09.2014р. по 31.10.2014р., адміністрацією установи видано наказ «Про посилення природоохоронного режиму на  території НПП «Верховинський», так як полювання на диких звірів на території природно-заповідного фонду установи суворо заборонено. Тому адміністрацією Парку з метою забезпечення зростання чисельності основних видів мисливських тварин, розроблено комплекс заходів по недопущенню випадків браконьєрства. Зокрема, при заступленні на чергування з працівниками державної охорони проводяться додаткові інструктажі по особливостях несення служби, та їх дій в разі виникнення ситуацій пов’язаних з порушенням природоохоронного режиму. 

    Якщо для більшості мисливців міжсезоння в основному пора томливого чекання, то для працівників Парку період перед відкриттям нового сезону полювання це період напруженої роботи, від успішного завершення якої залежатиме відпочинок і настрій гостей. Зважаючи на значну кількість відпочиваючих у лісових масивах, заготівельників грибів та дикоростучих ягід,  з метою недопущення нещасних випадків при проведенні полювання працівникам державної охорони Парку  доручено вжити заходів щодо боротьби з порушеннями правил полювання.

   Передбачається проведення спільних рейдів з працівниками відділу внутрішніх справ, та Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області. Також зобов’язано начальників ПОНДВ взяти під особистий контроль координацію дій, розподіл сил і засобів зв’язку, щодо забезпечення дотримання графіків чергувань інспекторами на обходах, налагодженню цілодобового спостереження в місцях ймовірного вчинення випадків браконьєрства. Посилено роботу контрольно пропускних пунктів,  та нагляд  за всіма шляхами під’їзду до території Парку. В разі виявлення порушень будуть вживатись заходи  щодо адміністративного впливу до порушників згідно чинного законодавства.

    Згідно розпорядження обласної державної адміністрації відкрито літньо - осінній мисливський сезон на пернату дичину в мисливських  лісових угіддях та на водоймах. Заборону накладено на полювання у Верховинському, Косівському та Надвірнянському районах враховуючи їх розміщення в зоні національних парків. 

   Шановні мисливці! Звертаємося до вас із проханням свідомо ставитися до діючих вимог чинного законодавства та режиму використання території Парку.

    Виходячи з вище зазначеного, адміністрація НПП «Верховинський» ще раз нагадує, що полювання на території Парку суворо ЗАБОРОНЕНО.

 

Інженер з охорони тваринного світу                           Н. Кочерган

Категорія: Відділ державної охорони | Переглядів: 605 | Додав: Nppver
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук