П'ятниця, 19-04-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2020 » Грудень » 10 » Охорона заповідних територій у зимовий період
17:01
Охорона заповідних територій у зимовий період

            

   Надзвичайно складно здійснювати природоохоронні заходи в зимовий період, особливо в часи великих снігопадів та сніговіїв. Цю функцію виконує служба державної охорони в складних умовах, що зумовлені гірським рельєфом та віддаленістю території природно-заповідного фонду. 

         Настання холодів та снігопадів суттєво ускладнює виживання диких тварин в їх природному середовищі. Важливою умовою збереження диких тварин є підгодівля у зимовий період.  В зв’язку з цим, щоб не допускати загибелі диких тварин від голоду, працівники природоохоронних науково-дослідних відділень проводять викладку кормів  в місцях їх підгодівлі, а при потребі будівництво нових та ремонт існуючих біотехнічних споруд.

Саме тому природоохоронні рейди фахівців на територію, та їхня безпосередня участь у заходах по допомозі тваринам, дозволяють організувати роботу на належному рівні. Бувають випадки, що свою незаконну діяльність активізують браконьєри, тому що в складних природних умовах дикі звірі і птахи стають для них легкою здобиччю. Присутність працівників та патрулювання території  дозволяє запобігати та суттєво зменшити вчинення браконьєрських дій. Трапляється, що на стежках міграції диких звірів браконьєри встановлюють пастки та капкани для їх відлову. Їх виявлення та конфіскація також є важливою справою для збереження лісових мешканців.

           По дорозі на сніговому покриву зустрічаються сліди оленів, козуль, диких кабанів, лисиці, зайця, куниці, згідно кількості яких можна провести підрахунок та приблизний облік фауни на природозаповідній території.  Цікавими є також фотографії зроблені у зимовий період під час відвідування території.  Проводяться зустрічі  із представниками прикордонної застави «Перкалаб», де обговорюються питання про подальшу співпрацю у природоохоронній галузі. Це далеко не весь перелік природоохоронних заходів, що проводяться взимку з метою збереження та збільшення поголів’я диких звірів, адже тільки наша спільна праця може дати позитивний результат у природоохоронній діяльності.

      

     Інженер з охорони тваринного світу        Наталія  Кочерган                                   






Категорія: Відділ державної охорони | Переглядів: 330 | Додав: gutynuk
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук