Субота, 20-04-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2015 » Червень » 8 » Міжнародний день охорони навколишнього середовища у Карпатському біосферному заповіднику відзначили міжнародним "круглим столом"
16:10
Міжнародний день охорони навколишнього середовища у Карпатському біосферному заповіднику відзначили міжнародним "круглим столом"

5 червня, у Міжнародний день охорони навколишнього природного середовища, у Рахові, Карпатський біосферний заповідник разом із німецьким університетом сталого розвитку (м. Еберсвальде) та румунським природним парком «Гори Марамуреш» провели міжнародний круглий стіл «Проблеми створення та функціонування транскордонних біосферних резерватів на прикладі проектованого українсько-румунського транскордонного біосферного резервату в «Марамороських горах».

                

            Захід відбувся за участі представників органів місцевого самоврядування, лісогосподарських підприємств, національних природних парків « Верховинський» та «Черемоський», що прилягають до українсько-румунського державного кордону, великої групи студентів із Німеччини, Великобританії, США, Пакистану, Бангладеш, Турції та інших країн, що навчаються в німецькому університеті сталого розвитку

Відкриваючи засідання круглого столу, доктор біологічних наук, професор, заслужений природоохоронець України, заступник директора Карпатського біосферного заповідника Федір Гамор наголосив, що, відповідно до оприлюдненого цими днями звіту Фонду глобальних проблем, серед 10 найсерйозніших загроз людству, які можуть його спіткати уже найближчим часом, на першому місці можливих глобальних катастроф стоїть екологічний крах.

           Тому для науковців, громадськості та органів влади на місцях надзвичайно важливим завданням є зменшення ризику цих загроз, оскільки глобальні екологічні проблеми накопичуються якраз на місцях. Найбільш вразливими у цьому контексті є гірські території.

           На круглому столі заслухано та обговорено доповіді: «Розробка та створення транскордонних біосферних заповідників: можливості та перешкоди» (професор П’єр Ібіш), «Історія, проблеми створення та соціально-економічне значення проектованого траскордонного біосферного резервату в «Мармороських горах» (професор Федір Гамор), «Сучасний стан і проблеми створення біосферного резервату на базі природного парку «Гори Марамуреш» в Румунії» (науковий співробітник Крістіна Поп), «Співпраця щодо збереження природи через державні кордони: на прикладі Фінляндії» (професор Мартін Вельп), «Українсько-румунський транскордонний біосферний резерват у Марамороських горах – питання й відповіді» (Василь Покиньчереда та Юрій Беркела) тощо. Свої погляди на цю проблему висловили заступник директора національного природного парку «Верховинський» Д. Стефлюк   та в.о.директора національного природного парку «Черемоський» К. Танасс.

 

               Доп.  П’єр Ібіш з Німеччини.

 

              Доп. Крістіна Поп з Румунії.

 

              Доп. Дмитро  Стефлюк- НПП « Верховинський».

                                                                                                                                                                                                 Ю. Ватуйчак провідний фахівець з екологічної освіти.

 

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 520 | Додав: Nppver
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук