Субота, 20-04-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2015 » Квітень » 1 » ХХІ міжнародна виставка UITT «Україна – Подорожі та Туризм»
14:24
ХХІ міжнародна виставка UITT «Україна – Подорожі та Туризм»

         

      25 – 27 березня 2015 р. на території Міжнародного виставкового центру м. Київ, відбулася ХХІ Міжнародна виставка UITT «Україна – Подорожі та Туризм». Заступник Міністра екології та природних ресурсів України Сергій Курикін відвідав відкриття XXI Міжнародної виставки та представив проекти екологічного туризму, що нині набуває популярності в Україні.

       «Світова та національна практика свідчить про те, що розвиток екологічного туризму тісно пов’язаний з природоохоронними територіями. Об’єкти природно-заповідного фонду – це ті унікальні природні місця, які хочуть побачити не тільки жителі України, а й іноземні гості» - зазначив заступник Міністра екології та природних ресурсів України.

            Більшість туристичних маршрутів в Україні містять у своєму складі той чи інший об’єкт природно-заповідного фонду. Це і найвища гора України Говерла, долина Нарцисів, озеро «Синевир» в Карпатському регіоні, відомі всім Золоті ворота, Ай-Петрі, Великий каньйон, Нікітський ботанічний сад в Криму, Дністровський каньйон, Бакотська затока, Медобори, печери Оптимістична, Атлантида на Поділлі, Овруцький кряж, Шацькі озера та чисельні річки і болота на Поліссі, Святі гори, Кам’яні могили, Асканія-Нова, Бузький Гард та дельта Дунаю у степовій частині України. Серед територій та об’єктів природно-заповідного фонду найбільш перспективні для подальшого розвитку екологічного туризму є біосферні заповідники, національні природні і регіональні ландшафтні парки. Поєднання природоохоронної та туристичної діяльностей у ракурсі екологічного туризму сприяє розвитку регіонів, забезпечує створення нових робочих місць, спрямовує економічну діяльність у нове позитивне, екологічно виважене русло, об’єднує місцеві громади завдяки турботі про природу та рідний край.

           На цій виставці представники Національного природного парку «Верховинський» презентували фотослайди про можливості надання послуг екотуризму на території Парку. Окрему увагу, було акцентовано на об’єктах рекреаційно – туристичної діяльності у Чивчино-Гринявських горах та використання туристичної інфраструктури Верховинського краю, зокрема туристичних комплексів та приватних садиб, музеїв, пам’яток природи, участі у традиційних фестивалях та святах. Також було розповсюджено на електронних носіях відеофільм про Парк, візитки, ряд інвестиційних пропозицій та еколого-пізнавальний просвітницький журнал «Жаб’є».

          Своєю участю Парк  підтримав  туристичну виставку UITT 2015 р., яка була  потужною платформою для налагодження бізнесу міжнародної туристичної спільноти, де учасники ринку подорожей та туризму ділилися  власними здобутками в організації туристичної діяльності і переймали досвід партнерів із різних сфер.

      

Відкриття презентації НПП "Верховинський"        Перезентація еко-маршруту "Перкалаба-Пробійнівка" у підніжжі гори Альбин


Фахівець з рекреації І категорії Людмила Боцвінок

Категорія: Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти | Переглядів: 480 | Додав: Nppver
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук