П'ятниця, 19-04-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2013 » Травень » 30 » ІІІ Науково-технічна рада НПП «Верховинський»
16:23
ІІІ Науково-технічна рада НПП «Верховинський»

29 травня 2013 року відбулося чергове засідання Науково-технічної ради.

На засіданні розглянуті такі питання:

1.          Про підсумки науково-дослідної роботи за 2012 рік. Доповідач начальник наукового відділу – Зеленчук Я.І.

2.          Про підсумки рекреаційної та еколого-освітньої роботи за 2012 рік. Доповідач заступник директора з наукової роботи – Стефлюк Д.П.

3.          Про підсумки природоохоронних заходів за 2012 рік. Доповідач заступник директора, головний природознавець – Понеполяк М.М.

4.       Погодження лімітів на використання природних ресурсів на території НПП «Верховинський» у науково-дослідних    та природоохоронних цілях. Доповідач заступник директора, головний природознавець – Понеполяк М.М.

5.       Різне

В обговоренні взяли участь: Дебринюк Юрій Михайлович – д.с/г.н. професор кафедри лісових культур і лісової селекції Національного лісотехнічного університету України (м. Львів), академік – секретар Лісівної Академії Наук України; Стефурак Юрій Петрович – заступник директора з наукової роботи НПП «Гуцульщина»; Яківчук Ігор Михайлович заступник начальника Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області; Гондурак Василь Іванович – голова Верховинської РДА; Коробейнікова Ярослава Степанівна – кандидат геологічних наук, доцент кафедри туризму Івано-Франківського Національного технічного університету нафти і газу; Кікінчук Ярослав Миколайович голова Верховинської районної ради.

Під час засідання було обговорено та внесено ряд важливих пропозицій з тих чи інших питань для подальшого їх вирішення.

Виступаючі звернули увагу на важливость залучення сторонніх фахівців для проведення інвентаризаційних та вузькогалузевих науково-дослідних робіт та на перспективу спільної подальшої науково-дослідної роботи.

Важливо, що в минулому році НПП «Веховинський» вже підписав ряд угод про науково-творчу співпрацю із Прикарпатським Національним університетом ім. В. Стефаника, який є куратором Парку, інститутом екології Карпат НАН України та іншими науково-дослідними установами, з якими заплановані спільні експедиції на території Парку.

Учасники засідання обговорювали тему співвідношення поділу лісів Парку за групами віку. За попередніми матеріалами лісовпорядної експедиції визначено, що ліси віком від 110 і більше років на території Парку, у верхів’ях Чорного Черемошу, становлять 3668,3 га., що у процентному співвідношенні займає 30,5% від його території.

Директор Парку Михайло Нечай ознайомив присутніх з перспективою розвитку НПП «Верховинський», яка передбачає в майбутньому можливість будівництва бальнеологічного санаторно-оздоровчого комплексу для дітей в урочищі Штефулуць, використання річок Чорний та Білий Черемош для водного туризму. Присутні позитивно висловились щодо такого розвитку рекреаційного потенціалу Парку, та наголосили що лісова рекреація актуальна та досить перспективна для розвитку регіону.

Обговорювалась також пропозиція  Юрія Дебринюка, щодо розширення території НПП «Верховинський» за рахунок територій які мають важливе природоохоронне значення та залучення працівників Парку до роботи з геоінформаційними системами.

Відзначено також те, що більше десяти працівників Парку пройшли навчання та курси підвищення кваліфікації набазі Міністерства екології та природний ресурсів України, а також інших Національних природних Парків.

Науково-технічна рада схвалила подані ліміти на використання природних ресурсів на території Парку у науково-дослідних та природоохоронних цілях, для подальшого подання їх на затвердження в Департамент заповідної справи Мінприроди.

 

Мододший науковий співробітник

Зітенюк Алла


Категорія: Науковий відділ | Переглядів: 703 | Додав: Nppver
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук