Середа, 24-04-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2013 » Липень » 11 » Фототуризм на території НПП «Верховинський»
12:58
Фототуризм на території НПП «Верховинський»
     
   У сучасному світі туризм - тісно пов'язаний з економікою, історією, географією, архітектурою, медициною, культурою та  спортом.
   Згідно з визначенням Всесвітньої туристичної організації (ВТО), туризм є похідним від французького tour (прогулянка, поїздка) і являє собою подорож у вільний час як  один із видів активного відпочинку.
   Теперішній стан та перспективи розвитку туризму в Карпатському регіоні зокрема у Верховинському районі достатньо великі адже Верховинщина – найвисокогірніший регіон Українських Карпат. Саме тут в Чивчино- Гринявських горах розташований національний природний парк «Верховинський». Велич гірських вершин полонин Каменець, Хітанка, Прелуки, Ротундул, Балясинів покритих шовковими травами, бурхливі  потоки  з холодною прозорою водою, каскади сріблястих водоспадів, цілющі мінеральні джерела, наповнені чистим повітрям вічнозелені смерекові ліси з багатством ягід і грибів забезпечують  цікавий, різносторонній та змістовний відпочинок.
   На даний час в Парку розвинені деякі види туризму пов’язані з історією, та етно - культурою регіону, і один з таких видів є - фототуризм.
   Фототуризм – це спеціалізований вид подорожі завдання якого є створення умов для проведення фотографічної зйомки. Він розрахований як на професіоналів так і для любителів які вперше взяли фотокамеру до рук.
   Чому фототуризм може бути цікавим?
   Для професійних фотографів це може бути цікавим з точки зору просто відпочинку і цікавих екскурсій. Для любителів теж саме, плюс до всього можливість отримати нові знання, навики і досвід.      Для новачків – це справжня фото школа і практика в одній команді з досвідченими фотографами.
   З фотокамерами на території Парку можна ходити по гірських доріжках, полонинах та ущелинах кам’яних скал і зануритися в світ цікавих та захоплюючих вражень, які там можна сфотографувати. Також фототуризм дає можливість відкрити для себе нові краєвиди та історію територій, таких як: залишки кляуз в урочищах Прелучний, Чемірний та Балтагора, місця видобутку родонітів, окопи часів І Світової війни, таємничих скал «Баби» на кордоні з Румунією та багато інших загадкових та привабливих місць.
   Окрім того фототуризм може бути розвинутий в Парку круглорічно і цілодобово, тобто це один з небагатьох видів туризму який не вимагає спеціального спорядження та навиків, що є прийнятним для всіх верств населення незалежно від віку та стану здоров’я.

   Тож подорожуймо разом та фотографуймо миті життя флори і фауни парку, який знаходиться в самому серці Українських Карпат.                                                                                                       

Водне дзеркало кляузи-гаті на річці Перкалаб в урочищі Прелучний           

Урочище Балтагул 

на Чорному Черемоші 

Схід сонця

 
фахівець з рекреації ІІ категорії                                      М.Повар

 

Категорія: Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти | Переглядів: 1010 | Додав: Nppver
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук