Субота, 20-04-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2021 » Вересень » 27 » День туризму
16:04
День туризму

Всесвітній день туризму заснований на сесії Генеральної асамблеї Всесвітньої туристської організації у 1979 році з метою пропаганди туризму, як рушія регіональної і світової економіки, висвітлення його внеску в екологію світової спільноти, зміцнення дружніх стосунків між державами. Дата цього Дня обрана не випадково: 27 вересня 1970 року набув чинності Статут Всесвітньої туристської організації (UNWTO).

   Територія Національного природного парку «Верховинський» з його природним багатством, є ідеальною платформою для різних видів туризму, що сприяє розширенню екологічної свідомості та світогляду різних верств населення. При цьому можна здобути можливість пізнати природу, культуру та історію гуцульського краю, займатися активним відпочинком.

    Базовим видом туризму в Парку є екологічний туризм, який  більш пізнавальний ніж масовий туризм. Він базується не тільки на відвідуванні розважальних закладів, готелів, чи пляжів, а на цікавих подорожах гірською місцевістю багатою мальовничими краєвидами, унікальними ландшафтами та пам’ятками природи, де можна ознайомитися з флористичним і фауністичним різноманіттям. Реалізація та розвиток цього напрямку здійснюється через екологізацію всіх видів туристичної діяльності, охорону природи, екологічну  освіту та виховання. З метою організації і розширення  екотуристичної діяльності на території Парку спеціалістами визначено   місця  та прокладено  еколого - освітні, науково-пізнавальні стежки, туристичні маршрути з оглядовими майданчиками з видом на мальовничі краєвиди наших гір та полонин.  

День туризму - свято всіх, хто хоч раз відчув себе в ролі мандрівника, вибираючись з щоденної буденної суєти в ліс або на поле, на берег річки або озера, на море чи курорт, а також в інші місця, на які так багата наша улюблена земля! 

 

Фахівець з рекреації                            М.Повар

Категорія: Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти | Переглядів: 160 | Додав: gutynuk
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук