П'ятниця, 19-04-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2015 » Грудень » 2 » Збільшення площі природно-заповідного фонду
11:22
Збільшення площі природно-заповідного фонду

   

          Вид гори Чивчин  з території НПП "Верховинський"

      Президент України Петро Порошенко підписав указ №657/2015 «Про створення національного природного парку «Нижньодніпровський»». До території новоствореного парку погоджено в установленому порядку включення 80177,8 гектара земель державної власності, а саме: 14479,8 гектара земель державної власності, які надаються національному природному парку в постійне користування, у тому числі з вилученням у землекористувачів, та 65698,0 гектарів земель державної власності, що включаються до території національного природного парку без надання йому в постійне користування.

     Ця подія підтверджує, що Україна взяла курс на зближення із Європейським союзом та запровадження європейських стандартів у природно-заповідній справі. Охорона біологічних ресурсів, зокрема: рослинного і тваринного світу, потребує встановлення особливого режиму охорони на окремих територіях. За розрахунками екологів встановлено, що нормальне функціонування та самовідновлення біосфери можливе лише за умови наявності в будь-якому регіоні не менше 10-15 % площі, зайнятої природно-заповідними територіями. Зараз в Україні землі природно-заповідного фонду складають 6,15%. Відповідно до Закону України «Про Основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2020 року» (прийнятий в 2011 році), частка природно-заповідних територій в Україні є недостатньою і значно меншою, ніж у більшості країн Європи, де частка площ природоохоронних територій становить у середньому 15 відсотків. Також Закон зазначає, що завданнями у сфері припинення втрат біологічного та ландшафтного різноманіття, окрім інших засобів, є розширення площі природно-заповідного фонду. При цьому збереження природних комплексів та їх заповідання сприяє збереженню та збільшення чисельності червонокнижних видів флори та фауни, стабілізації природних процесів у екосистемах для підвищення їх біологічної стійкості.

  Національний природний парк «Верховинський» вітає колег з новоствореного НПП «Нижньодніпровський» і бажає цій природоохоронній установі плідної праці у збереженні природних комплексів, у регіоні нижньої течії Дніпра та активної співпраці з іншими природоохоронними структурами.

Краєвид НПП "Нижньодніпровський"

                                     Провідний  науковий співробітник                           Іван Коляджин

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 504 | Додав: Nppver
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук