П'ятниця, 19-04-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2014 » Грудень » 26 » Заступник наш, добродій Миколай
12:40
Заступник наш, добродій Миколай

            

                       Святий Миколай, або Микола, народився  270—286 рр. у грецькому місті-колонії Патара (Мала Азія), у сім’ї багатих християн, у яких не було дітей до самої глибокої старості. Микола з'явився на світ завдяки гарячим молитвам людей похилого віку до Господа, які просять дарувати їм сина. Таким чином, сам факт народження Святого Миколи Чудотворця - вже чудо, а його ім'я означає «переможець народний». Після смерті  своїх батьків він віддав власну спадщину бідним людям, присвятивши себе служінню Богу. Своїми молитвами він творив чудеса: зцілював хворих, вгамовував бурю на морі, робив безліч добрих справ. Ставши архієпископом, не  розкошував, а навпаки, носив простий одяг, їв один раз на день, пив лише воду, допомагав усім, хто звертався до нього, заступався за скривджених, знедолених, піклувався про дітей. За це після смерті церква визнала його святим.

                           В рамках  новорічно-різдвяної ярмарки, 18 грудня 2014 р. в селі Верхній Ясенів, відбувся захід присвячений святу Чудотворця Миколая. Зацікавленість у глядачів  викликала театралізована постановка «Заступник наш, добродій Миколай», яку представили  аматори районного дитячого культурно-методичного центру. В ній розповідалося про дівчинку, що чекала та старанно готувалася до приходу Святого гостя, який приходить у супроводі  світлокрилих янголят. Та недалечко від них, крутилися чортики і переконували Святого, що дівчинка була геть нечемною, тому не заслуговує на небесні гостинці. Проте  нічого в них не вийшло, Миколай все знає, та й ангелики добре пильнують. Традиційно  на святі побував Святий Миколай, який привітав  всіх діток, батьків та гостей цього дійства.

                  Святковий настрій було доповнено піснями патріотичної та новорічно-різдвяної тематики у виконанні: Ольги Сенчук, Яни Синиці, Петра Марусяка, Христини Кизик та Софії Мартищук. Учасників свята та гостей Верховинщини, в цей вечір, привітали голова райдержадміністрації Ярослав Скуматчук та сільський голова Верхнього Ясенова Дмитро Мартищук.

                Цього дня також було проведено свято для дітей працівників НПП «Верховинський». Працівниця парку Любов Поляк  розповіла дітям та їхнім батькам про те, що з особливим шануванням завжди в Україні відзначали свято Миколая, який всім серцем любив дітей і кожному хотів подарувати бодай крапельку  своєї любові. Кульмінацією даного заходу було вручення подарунків Святим  Миколаєм. Свято пройшло в святковій і радісній атмосфері.

                    

          У колі з святим Миколаєм                                                     Фрагмент з театралізованої постановки                                    Чудотворець Миколай

 

Фахівець з рекреації І категорії                           Л.Боцвінок

Категорія: Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти | Переглядів: 528 | Додав: Nppver
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук