Четвер, 18-04-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2017 » Грудень » 20 » XV НАУКОВО-ТЕХНІЧНА РАДА НПП «ВЕРХОВИНСЬКИЙ»
23:48
XV НАУКОВО-ТЕХНІЧНА РАДА НПП «ВЕРХОВИНСЬКИЙ»

 

У Національному природному парку «Верховинський» 18 грудня 2017 року відбулася XV науково-технічна рада (НТР) на якій розглянуто ряд питань.

Головуючий на засіданні, Дмитро Стефлюк, заступник директора Парку з наукової роботи, ознайомив присутніх з порядком денним та представив науковців – Артура Сіренка, кандидата біологічних наук, доцента кафедри біології та екології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Ярославу Коробейнікову, доцента кафедри туризму Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу та Ніну Фонтану, аспіранта Каліфорнійського університету (США).

Михайло Понеполяк, заступник директора – головний природознавець на засіданні ради виступив із доповіддю «Про підсумки проведення  природоохоронних та господарських заходів за 2017 рік», яка супроводжувалась фото-слайдами. Також було наголошено про важливість матеріально-технічного забезпечення служби державної охорони.

З доповіддю «Про підсумки проведення еколого-освітньої роботи за 2017 рік» виступив та представив фото-слайди Ярослав Форгіль, начальник відділу рекреації та пропаганди екологічної освіти, де наголосив про збільшення об’єктів рекреаційно-туристичної інфраструктури в поточному році. Зокрема, на територіях Чивчинського та Прикордонного ПОНДВ, що сприяє збільшенню кількості відвідувачів та рекреантів. Багато уваги приділялось екологічним заходам. Зокрема, проведено 16  екологічних акцій, спрямованих на збереження чистоти довкілля. Спеціалісти провели 45 заходів у дошкільних навчальних закладах та школах району. Під час обговорення даного питання було акцентовано увагу на співпрацю з релігійними громадами.

Доповідь з презентацією «Про план науково-технічних заходів на 2018 рік» представив Ярослав Зеленчук, кандидат історичних наук, начальник наукового відділу. Учасники заходу ознайомились із важливими напрямками роботи наукового відділу.

Учасники НТР розглянули «Проект лімітів на спеціальне використання природних ресурсів НПП «Верховинський» на 2018 рік» та підтримали його.

В ході НТР були затверджені плани наукових та еколого-освітніх заходів на 2018 рік, які в подальшому будуть використовуватись у практичній діяльності Парку.


    

Під час засідання науково-технічної ради

  

 

Провідний науковий співробітник

Іван Коляджин


Категорія: Науковий відділ | Переглядів: 385 | Додав: ivankoliadjin
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук