Вівторок, 23-04-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2018 » Жовтень » 5 » Відзначили Всесвітній день захисту тварин.
15:38
Відзначили Всесвітній день захисту тварин.

  

В рамках проведення акції «День захисту тварин» екоосвітяни Національного природного парку «Верховинський» 4 жовтня  навідалися до Стебнівської ЗОШ І-ІІ ст. та Довгопільської ЗОШ І-ІІІ ст. Ековізит  співпав з важливою датою екологічного календаря, а саме – Всесвітнім днем захисту тварин.

 Учні переглянувши тематичний відео-ролик,  про тварин, дізналися багато цікавинок про кожен вид і  поповнили свої знання про них та їх життєдіяльність, що сприятиме підвищенню рівня екологічної свідомості молоді. Зі світом тварин учнів ознайомили на прикладі нашого регіону та розказали їм про принципи перебування звірів на місцевості та оселення і міграції тамтешніх птахів.

 Особливу увагу звернули на тих тварин котрі мешкають на території НПП «Верховинський» та занесені до Червоної книги України, а саме: ведмідь бурий,  рись, кіт лісовий, тритон карпатський, беркут, тетерук, орябок, кажан північний та інші.

Також мова йшла про пернатих,  що з приходом осені першими відлітають у теплі краї. До них належать: зозулі, стрижі, міська та сільська ластівка, сорокопуди.

 Пізніше відлітають птахи, які живляться рослинною їжею: чорноволий та співочий дрозди, зяблики, перепілки, вільшанки й ті, що живуть на водоймах, — качки, гуси, лебеді.

Учні висловили свої позитивні  враження про перебування на території Парку, де мали можливість побачити деяких звірів та птахів. Також дітки отримали певний досвід про заповідну територію від іспекторів природно-заповідного фонду. Колектив НПП «Верховинський» налаштований проводити подібні заходи і надалі та об’єднувати зусилля разом з вчителями шкіл в майбутньому. Адже розширений світогляд підростаючого покоління в свою чергу є запорукою міцного здоров’я нації.

 Всесвітній день захисту тварин — це привід нагадати людям про їхню відповідальність також і за домашніх тварин, які для багатьох людей стали дійсно незамінними членами сім'ї.

                 

Метою проведення акції було: привернення уваги до проблем захисту тварин, розуміння такого вчення як екологічна етика, що вивчає внутрішні цінності дикої природи і бережливе ставлення до всього живого.

                 


                 

 

                                              Провідний фахівець з екологічної освіти                                              Василь Максимюк

Категорія: Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти | Переглядів: 377 | Додав: rekreaciy
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук