Четвер, 25-04-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2018 » Травень » 15 » Увага-пожежонебезпечний період
14:06
Увага-пожежонебезпечний період


         Увага-пожежонебезпечний період!

Ліси – одне з незамінних багатств нашої планети. Значення лісу у житті людини дуже велике – це свіже повітря, спів птахів, чарівні пахощі лісових квітів, заспокійлива пісня лісових струмків.

Тому збереження лісів не тільки дуже важлива справа, але й прямий обов’язок кожного мешканця нашого краю. З настанням сухої літньої погоди питання гарантування пожежної безпеки у лісах, забезпечення належного рівня протипожежного захисту лісових насаджень виходить на перший план. Велику шкоду лісам завдають пожежі, адже із зовсім малого необережного загоряння в лісі може статися велике стихійне лихо. Основна причина їх виникнення – порушення правил протипожежної безпеки. В результаті гинуть дерева, птиці, звірі, корисні комахи та мікроорганізми. За короткий період вогонь наносить великих збитків і може знищити те, що росло декілька десятиріч.

Відпочиваючим громадянам у лісі у протипожежний період (це квітень – жовтень) потрібно пам’ятати основні протипожежні вимоги: забороняється – розпалювати протягом протипожежного періоду багать у лісі; заїзд на територію лісового фонду транспортних засобів, паління, кидання у лісі непогашених сірників, недопалків, крім місць, які обладнані для цього; випалювання трави та інших рослинних решток на землях лісового фонду, а також на інших землях, що безпосередньо прилягають до лісу.

Знову і знову звертаємося до туристів, відпочиваючих і жителів району – будьте для лісу друзями, а не ворогами. Кожен хто побачить вогонь у лісі повинен негайно вжити заходів для його гасіння та повідомити про це службу державної охорони Парку за телефоном 5-37-17, МНС – 101 чи міліцію – 102.

Шановні верховинці, звертаємося до вас і просимо будьте обережні з вогнем у межах будь-якої природної території, щоб ваша необережність чи байдужість не стала причиною лісової пожежі.

Бережімо зеленого друга!

Провідний інженер з охорони природних екосистем відділу державної охорони                                                          Марія Савчук

Категорія: Відділ державної охорони | Переглядів: 441 | Додав: rekreaciy
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук