П'ятниця, 29-03-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2012 » Жовтень » 2 » Увага! Нерестує форель!
14:21
Увага! Нерестує форель!

Увага! Нерестує форель!

З метою збереження середовища існування  та відтворення струмкової форелі,  її охорону  під час міграції та нересту в водних  об’єктах, встановлено заборону на вилов риби у осінньо-зимовий період.

На даний  період забезпечується  збереження та недоторканість середовища існування, шляхів міграцій, нерестилищ, місць  нагулу та власне нересту струмкової форелі в річках та їх притоках, згідно порядку встановленого   наказом №36 від 21 серпня 2012 року  «Про посилення природоохоронного режиму на  території НПП «Верховинський» на період гону оленя благородного та нересту форелі струмкової».

В період нересту  на території парку заборонено рибальство  та добування водних живих ресурсів. Протягом періоду нересту струмкової форелі забороняється будь-яка   господарська діяльність на руслах річок, їх притоках та прибережно-захисних смугах  в тому числі забір піщано – гравійної суміші та річкового каміння з русла та прибережно-захисної смуги  річок.

До проведення заходів державного контролю за станом охорони риби та інших живих ресурсів залучені працівники природоохоронних науково–дослідних відділень НПП «Верховинський». В зв’язку з посиленим режимом   ними проводяться рейди .

Під час рейдових виїздів для виявлення порушень природоохоронного законодавства особливу увагу акцентують на контролі за дотриманням режиму господарювання у водоохоронних зонах і прибережних смугах. Під час нересту форелі випадки виявлення будь-яких робіт у водоохоронній зоні, незаконного добування піщано-гравійної суміші, трелювання деревини потоками,будуть трактуватись інспекторами ПЗФ  як грубе порушення правил рибальства, яке завдає суттєвої шкоди у відтворенні цінних видів риб, за що наступає адміністративна відповідальність згідно ч.3 ст.85 КУпАП.

 За знищення однієї рибини, незалежно від розмірів, з порушника-браконьєра буде стягуватись штраф у розмірі 340 грн., а знищення самки з ікрою обійдеться ще дорожче, адже нараховуватимуться збитки за знищену ікру, з якої міг би поповнитись форелевий рід.

Прохання до громадян та молоді не стати осторонь наявної проблеми, та взяти активну участь у виявленні та попередженні порушень чинного природоохоронного законодавства і долучитися до охорони та збереження риби та інших водних   живих ресурсів у період нересту.


Категорія: Відділ державної охорони | Переглядів: 643 | Додав: Nppver
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук