Субота, 20-04-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2017 » Травень » 12 » У селищі Путила радились науковці
16:56
У селищі Путила радились науковці

 

              Учасники конференції

На базі національного природного парку «Черемоський» 28-29 квітня 2017 року відбулась ІV Міжнародна науково-практична конференція «Регіональні аспекти флористичних і фауністичних досліджень».

У конференції взяли участь науковці природоохоронних та науково-дослідних установ з різних областей України. Цікаві доповіді представили Діана Юзик, молодший науковий співробітник НПП «Черемоський» «Поширення горихвістки звичайної у Гетьманському НПП», Володимир Гребенщиков, старший науковий співробітник НПП «Черемоський»  «Рідкісні макроміцети Путильщини», Ірина Кузьмішина «Фітосозологічні аспекти псамофільних комплексів Волинської області», Лідія Шипшина та Сергій Франков «Видовий склад орнітофауни у період осінніх міграцій 2016 року на певних ділянках басейну р. Південний Буг у Вінницькій області», Ніна Шпак, науковий співробітник  НПП «Кармелюкове Поділля» «Поширення береки (дерево, включене до Червоної книги України),  в лісових насадженнях НПП «Кармелюкове Поділля»».

Від НПП «Верховинський» в конференції взяв участь провідний науковий співробітник Іван Коляджин, та представив такі презентації:

        «Використання сонячної енергії на території національного природного парку «Верховинський» та її перспективи»,

        «Доцільність розширення НПП «Верховинський» для збереження цілісності природних комплексів»,

        «Перспективи організації переробки сміття».

 За матеріалами конференції видано збірник матеріалів доповідей учасників, у якому представлено результати досліджень науковців з України, Польщі, Республіки Казахстан, що відображають теоретичні, методологічні та практичні проблеми моніторингу біологічного і ландшафтного різноманіття, становлення й розвитку заповідної справи, актуальні питання охорони природи, екологічної освіти, рекреації.

Під час роботи конференції

За підсумками конференції ухвалено резолюцію:

1.                     Підтримати  в рамках виконання природоохоронного проекту «Збереження карпатських пралісів», впроваджуваного Українським товариством охорони птахів за участі та фінансової підтримки Франкфуртського зоологічного товариства (Німнеччина), розширення національних природних парків, зокрема: «Верховинський» Івано-Франківської та «Черемоський» Чернівецької областей. Визначено вагому ролі даного проекту в підтримці екологічного балансу Українських Карпат, зміцненні матеріало-технічної бази національних парків, здійсненні наукових досліджень по ідентифікації пралісів і старовікових лісів та кажанів.

2.                     Посилити просвітницьку роботу та  кримінальну відповідальність за злочини проти довкілля.

3.                     Підтримати створення регіонального ландшафтного парку «Сандрацький» в околицях с. Велика Гребля Хмільницького району Вінницької області.

4.                     Підтримати створення ботанічного заказника місцевого значення «Борідник» у Маневському районі Волинської області.

5.                     Впроваджувати геоінформаційні системи та дані дистанційного зондування Землі, отримані зі штучних супутників та безпілотних літальних апаратів з метою біобезпеки та інших аспектів безпеки України.

6.                     Рекомендувати Національній комісії з питань Червоної книги України включити до наступного видання Червоної книги України вид болетопсіс біло-чорний.

Матеріали конференції будуть використовуватись у практичній науково-дослідній роботі НПП «Верховинський».

        

Виступи учасників

 

Провідний науковий співробітник

Іван Коляджин

Категорія: Науковий відділ | Переглядів: 522 | Додав: Nppver
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук