П'ятниця, 19-04-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2019 » Грудень » 18 » Підсумки конкурсу «Червонокнижні рослини нашого регіону» за 2019рік
10:47
Підсумки конкурсу «Червонокнижні рослини нашого регіону» за 2019рік

12 грудня в НПП «Верховинський» відбулося підведення підсумків  учнівського конкурсу, на тему: «Червонокнижні рослини нашого регіону». 

Рослинний світ Українських Карпат – це неповторна скарбниця природних багатств, яка потребує до себе бережливого ставлення та охорони. 

        

Метою конкурсу є, підвищення  світогляду про представників флористичного світу нашого регіону, що занесені до червоної книги України, виховання в учнівської молоді любові до рідного  краю, виявлення і підтримка розвитку обдарованої молоді, залучення  її  до позитивного вирішення екологічних проблем та бережливого ставлення до навколишнього середовища, об’єднання зусиль спрямованих на поліпшення екологічного стану довкілля в Карпатському регіоні.          

      

     Школярі при захисті своїх написаних творчих робіт, в формі презентації  фото-слайдів  показали належний рівень екологічних знань, любов до природи та рідного краю, а також необхідність та бажання брати участь в заходах по   охороні довкілля. Зображення рослин в даних публікаціях – це сворідний фотовизначник, який висвітлює різноманітність Карпатського флористичного краю і призначений в першу чергу для тих, хто прагне ширше і глибше пізнати рослинний світ Українських Карпат.

Також наголосили на тому, що нам потрібно спільно берегти, множити, пізнавати цей великий світ живої природи. Охорона природи і раціональне використання природних ресурсів стають у наш час одним з важливих загальнодержавних завдань, від вирішення якого залежить успішне виконання народногосподарських планів, добробут теперішніх і майбутніх поколінь. 

У підсумках проведення конкурсу взяли участь:  Дмитро Стефлюк,   заступник директора з наукової роботи, Ярослав Форгіль, начальник відділу рекреації та еколого-освітньої роботи, Василь Максимюк, провідний фахівець з екологічної освіти, Людмила Мацап’як, провідний науковий співробітник,  Марія Депко, фахівець з рекреації І-категорії та Любов Миколаївна, методист відділу освіти Верховинської РДА. 

Журі конкурсу відзначили переможців дипломами і грошовими преміями. За рішенням журі на одному рівні оцінено творчі роботи трьох учнів, які отримали перше місце: 

Бодоряк Наталія, Верхньоясенівська ЗОШ І-ІІІ ст., керівник  Дом’юк Н. М.,

Кіцнак Юлія, Красноїліївська ЗОШ І-ІІІ ст., керівник  Кочерган Н. М.,

Малищук Марія, Ільцівська ЗОШ І-ІІІ ст., керівник  Шуфлетюк Г.В.

Друге місце розділили між собою

Боднаровський Андрій, Верховинський ліцей №1,  керівник  Боднаровська Н.А.,

Савчук  Вікторія, Зеленський НВК І-ІІІ ст., керівник   Потяк Г.П.

На завершення заходу Дмитро Стефлюк, заступник директора з наукової роботи НПП «Верховинський» подякував вчителям і учням за активну участь у практичних та теоретичних природоохоронних заходах і здійсненні еколого-

 просвітницької  діяльності з власної ініціативи, за усвідомлення функцій природи в житті людини та почуття особистої причетності до збереження природних багатств і  відповідальності за них.

 Такі заходи дозволяють  визначити  роль  людських вчинків у збереженні біорізноманіття, залучення місцевого населення до позитивного вирішення екологічних проблем, щодо зникнення рідкісних рослин. 

На 2020 рік, спільно з районним відділом освіти, оголошено учнівський конкурс на тему: «Вирощування екзотичних рослин в домашніх умовах».


Провідний фахівець з екологічної освіти                               Василь Максимюк

 

  


 

 

Категорія: Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти | Переглядів: 347 | Додав: rekreaciy
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук