Субота, 20-04-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2017 » Квітень » 11 » ОСТАП СЕМЕРАК: «ЕКОЛОГИ У МАЙБУТНЬОМУ В УКРАЇНІ СТАНУТЬ НЕ МЕНШ ЗАТРЕБУВАНИМИ ЗА ЮРИСТІВ ТА ЕКОНОМІСТІВ»
09:39
ОСТАП СЕМЕРАК: «ЕКОЛОГИ У МАЙБУТНЬОМУ В УКРАЇНІ СТАНУТЬ НЕ МЕНШ ЗАТРЕБУВАНИМИ ЗА ЮРИСТІВ ТА ЕКОНОМІСТІВ»

Провідні міжнародні компанії все більше уваги приділяють питанням охорони довкілля та зменшенню негативного впливу на навколишнє природне середовище. У результаті зростає попит на професійні кадри, які готові працювати як на захист довкілля, так і з новими сучасними екологічно безпечними технологіями.  Про це під час зустрічі зі студентами Чернівецького національного університету розповів Міністр екології Остап Семерак.

«В Україні, на жаль, поки що далеко не всі розуміють важливість професії еколог, хоча саме ці люди складають основу природоохоронного руху в Україні та ведуть просвітницьку роботу, зокрема, щодо поширення європейських цінностей», - зазначив Остап Семерак.

Він нагадав, що протягом останніх десятиліть провідні країни світу визначили для себе два головні пріоритети: боротьбу з тероризмом та протистояння змінам клімату. 

«Україна обрала європейський шлях розвитку, а це означає, що ми також визначаємо для себе зміну ментальності у підходах до питань довкілля. Це також означає, що у недалекому майбутньому професія еколога в Україні стане не менш популярною за такі професії, як економіст та еколог», - прокоментував Остап Семерак. 

Міністр також запропонував студентам профільних факультетів Чернівецького університету проходити стажування в міністерстві з можливим працевлаштуванням.

«Дуже сподіваюся, що випускники ЧНУ у майбутньому працюватимуть в нашому міністерстві»,- сказав Остап Семерак.

Водночас Міністр зазначив, що на рівні Мінприроди та Міністерства освіти України ведеться розробка проектів щодо запровадження   «зеленої освіти» в навчальних закладах України, яка б охоплювали різні вікові групи та виконувала  сучасні інформаційно-просвітницькі функції з формування нової генерації українців. 

«Нинішні студенти - це завтра нове покоління, відповідальне за подальший розвиток України. Без винесення екології у пріоритети державної політики та зміни звичної споживацької поведінки ми ніколи не матимемо належного майбутнього. Тішить, що сучасна молодь це розуміє вже зараз і краще за нас. Ми повинні допомогти формування нової генерації, для якої слово екологія - не просто набір звуків чи букв», - резюмував Міністр.

Окрім того, Остап Семерак  попросив студентів під час подорожей фотографували нелегальні сміттєзвалища та відправляти на сайт Міністерства екології. Ця інформація, за словами Міністра, одразу передаватиметься в роботу і в результаті сміттєзвалища ліквідовуватимуться. 


http://www.menr.gov.ua/press-center/news/123-news1/6080-ostap-semerak-ekolohy-u-maibutnomu-v-ukraini-stanut-ne-mensh-zatrebuvanymy-za-iurystiv-ta-ekonomistiv

Переглядів: 411 | Додав: Nppver
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук