Вівторок, 19-03-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2016 » Квітень » 21 » Міжнародний день Землі
16:44
Міжнародний день Землі

Щорічно 22 квітня люди по всій планеті відзначають День Землі.  Міжнародним свято було оголошено в 1990 році. Цей день став загальнолюдським символічним святом любові та турботи за наш спільний дім. Саме тоді про День Землі вперше почули і в Україні. І тільки через 2 роки свято стало відзначатися в нашій державі, як день захисту природи, день акцій з метою залучення уваги громадськості до проблем нашої планети.  22 квітня в різних куточках земної кулі небайдужі до екологічних проблем люди проводять різні яскраві і в той же час корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти і відповідальності. Кожен мешканець планети може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища: очистити від сміття прилеглу територію, висадити хоча б одне дерево, відмовитися хоча б на день від використання автомобіля.

Національний природний парк «Верховинський» знаходиться у  віддаленій важкодоступній частині Українських Карпат. Далеко не кожний куточок нашої країни наділений таким природним потенціалом і розташований в таких унікальних умовах, які б дозволили такий бурхливий розвиток туризму. Але на жаль, наслідки впливу людини на навколишнє середовище сумні й тривожні: порушуються природні угрупування й ландшафти, забруднюються водойми, знищується грунтовий покрив, зменшується площа лісових ресурсів та чисельність видів рослин і тварин. Тож у стосунках з природою людство зіткнулося із серйозними екологічними проблемами. Працівники національного природного парку «Верховинський» в цей день звертають увагу  громади району, працівників установ, молоді та  учнів шкіл уважно озирнутися довкола, помилуватися, яка прекрасна природа нас оточує, і як нещадно ми її знищуємо та забруднюємо  побутовими відходами,  вирубуванням лісів, що призводить до зникнення окремих видів флори та фауни. Пам’ятаймо! Ми всі відповідальні за мир і гармонію, чистоту і культуру у відношенні до природи, без якої життя на нашій планеті знаходиться під великим питанням. Добра воля і добрий дух в силах зупинити всякий наш помилковий напрямок діяльності по відношенні до природи,  і не будемо забувати про це. Будьмо Людьми, щоб наша Матінка Земля могла пишатися своїми дітьми, а не боротися проти них!

    Людина  й суспільство повинні докорінно  змінити своє ставлення до природи та її ресурсів. У наш час людство спроможне виробляти достатню кількість сільськогосподарської й промислової продукції, не завдаючи шкоди навколишньому середовищу. Досягнення науки й техніки відкривають не тільки можливості для задоволення потреб людини, але й створюють передумови для збереження і примноження ресурсів Землі. Людство в змозі істотно поліпшити умови, які склалися в біосфері планети. У розв’язанні цього завдання важливу роль відіграють екологічна освіта та виховання всього населення, особливо молоді, якій жити й працювати в третьому тисячолітті.

Провідний фахівець з екологічної освіти  Ю. Ватуйчак

Категорія: Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти | Переглядів: 495 | Додав: Nppver
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук