Субота, 20-04-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2014 » Червень » 2 » Матеріальна допомога для реалізації міжнародного проекту
13:49
Матеріальна допомога для реалізації міжнародного проекту

Під час робочої зустрічі з координаторами

      Національний природний парк «Верховинський»  та ще вісім національних природних парків України,  беруть участь в реалізації  міжнародного природоохоронного  проекту «Збереження Карпатських пралісів». Виконання  проекту розпочалося у березні цього року.  Для реалізації проекту цій природо-охоронній науково-дослідній організації, було передано матеріально-технічне забезпечення.    

    В Карпатському регіоні проект впроваджує - Українське товариство охорони птахів (УТОП),  яке представляє міжнародну природоохоронну асоціацію BirdLifeInternational в Україні, у партнерстві та за фінансовою підтримкою Франкфуртського зоологічного товариства (Німеччина). Національним координатором  проекту являється - Ольга Яремченко  кандидат біологічних наук, керівник природоохоронного відділу УТОП; Олександр  Киселюк кандидат біологічних наук, регіональний координатор проекту , заступник директора Карпатського національного парку;  Леся Карнаух заступник директора Департаменту Заповідної справи Міністерства екології та природних ресурсів України;  Олег Дудкін  кандидат біологічних наук, директор УТОП. З метою забезпечення виконання проекту 15 травня цього року  в НПП «Верховинський» відбулась робоча зустріч керівників проекту з керівництвом та спеціалістами парку під час якої обговорено основні завдання, щодо  виявлення та обстеження старовікових насаджень  на території Верховинського району. Для забезпечення виконання цих завдань в розпорядження парку передано  автомобіль високої прохідності (Mitsubishi L 200), два квадроцикли, фотокамеру, бінокль та GPS.

    Ці технічні засоби суттєво допоможуть працівникам Парку у виконанні поставлених на них природоохоронних обов’язків та будуть використані у рамках впровадження проекту, основною метою якого є - збереження Карпатських пралісів  і старовікових лісів. Проведені дослідження  будуть враховані  при вирішенні питання , щодо розширення територій, національних природних парків Українських Карпат за рахунок цінних лісових масивів. Територія впровадження  проекту національні природні парки Карпатський, Верховинський, Черемоський, Вижницький, Сколівські Бескиди, Гуцульщина, Синевір, Ужанський, Зачарований край та прилеглі до них території, розташовані в зоні зростання пралісів і старовікових лісів.

 

Передача технічних засобів

 

 

Технік-лаборант наукового відділу                                Василина Гордійчук

Категорія: Науковий відділ | Переглядів: 583 | Додав: Nppver
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук