Вівторок, 23-04-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2014 » Травень » 26 » Круглий стіл до Дня науки
17:03
Круглий стіл до Дня науки

Зустріч представників наукових та освітніх закладів з нагоди свята Дня науки

       21 травня 2014 року Національний природний парк «Верховинський» спільно з відділенням «Філія Гуцульщина» Національного науково-дослідного інституту українознавства та всесвітньої історії МОН  України, провів круглий стіл, присвячений відзначенню Дня науки на тему: «Проблеми розвитку науки в гірських умовах регіону Українських Карпат».

      Директор Парку Михайло Нечай привітав та ознайомив учасників круглого столу з основними аспектами наукової роботи НПП «Верховинський» та перспективами розширення його співпраці з іншими природоохоронними установами регіону Українських Карпат.

      З доповідями виступили:

  1. Дмитро Стефлюк, заступник директора з наукової роботи НПП «Верховинський» – Наукове обґрунтування необхідності розширення території Парку
  2. Іван Зеленчук, старший науковий співробітник відділення «Філія Гуцульщина» ННДІУВІ – Необхідність підготовки другого видання книги про «Верховинщину»
  3. Людмила Мацапꞌяк, провідний науковий співробітник НПП «Верховинський» - Проблеми збереження рідкісних рослин, які занесені до «Червоної книги України»
  4. Петро Шкрібляк, завідувач відділення «Філія Гуцульщина» – Основні аспекти наукової роботи та втілення її результатів у практику розбудовчих процесів в умовах Верховинщини.

         В обговоренні взяли участь: Володимир Сінітович - завідувач музею ім. Гната Хоткевича с. Красноїлля, Іван Дроняк – завідувач музею «Гуцульського побуту» с. Яблуниця, Володимир Ілійчук – завідувач музею «Гуцульщина» селище Верховина, директор коледжу туризму і готельного господарства Ганна Дзвінчук та Віталій Мартищук викладач екології, кандидат сільськогосподарських наук, а також переможці шкільного конкурсу Олена Юрчук з науковою роботою «Стебні – село Гуцульщини» с. Стебні, Тетяна Сапріянчук з роботою «Дідушкова річка» с. Красноїлля,  Руслана Лахман з роботою «Таємничі води Ферескуль» с. Черемошна та учні Зеленської школи за роботу «Сім чудес села  Зелене».

       По завершенню обговорень прийняті наступні рекомендації:

  • Рекомендувати управлінню освіти, молоді та спорту Верховинської РДА передбачити в планах навчально-виховної роботи залучення учнів до науково-пошукових заходів з краєзнавчої, природоохоронної та рекреаційної діяльності.
  • Запропонувати відділу культури, центральній районній бібліотеці, завідуючим музеїв залучати до проведення науково-освітніх та краєзнавчих заходів наукових працівників «Філія Гуцульщина» та інших установ.
  • Залучати студентів Верховинського коледжу туризму і готельного бізнесу до участі в пропаганді еколого - освітньої, рекреаційної та наукової діяльності.
  • Організувати поїздку на територію Парку вчителів географії та біології навчальних закладів району, а також переможців учнівського конкурсу на кращу наукову роботу.
  • Вивчити питання про можливість будівництва на території Парку відпочинкової еколого – освітньої садиби (колиби).

В обговоренні рекомендацій бере участь директор Верховинського коледжу туризму і готельного господарства Г. Дзвінчук

       

 

Нагороду провідному науковому спеціалісту Л. Мацапяк вручає директор Філії Гуцульщина П. Шкрібляк

 

Підготували: І.Димидюк

В. Максимюк

Категорія: Науковий відділ | Переглядів: 677 | Додав: Nppver
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук