П'ятниця, 19-04-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2016 » Квітень » 12 » Апеляційний суд- визнав правомірними дії адміністрації НПП "Верховинський"
13:11
Апеляційний суд- визнав правомірними дії адміністрації НПП "Верховинський"

 

    Колегія суддів Львівського  апеляційного адміністративного суду розглянула у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу Державної фінансової інспекції в Івано-Франківській області на постанову Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 24.07.2015 року, у справі № 809/2256/15, за позовом Національного природного парку «Верховинський» до Верховинської об’єднаної державної фінансової інспекції в Івано-Франківській області, третя особа Міністерство екології та природних ресурсів України, про визнання протиправною та скасування вимог №820-14\416 від 18.05.2015р. визнання дій неправомірними.

     Колегія Львівського апеляційного адміністративного суду вважає, що НПП «Верховинський» діяв в межах законодавства,та не порушив Закону України «Про природо-заповідний фонд України», Положення про НПП «Верховинський» та Нормативів чисельності працівників установ природно-заповідного фонду України. Висновки суду першої інстанції відповідають нормам матеріального та процесуального права, так як під час судового розгляду справи судом встановлено помилковість тверджень Державної  фінансової інспекції в Івано-Франківській області, щодо зв’язку  факту перебування в користуванні земель природно-заповідного фонду та включення НПП «Верховинський» до штатного розпису посад відділу державної охорони та природоохоронних науково-дослідних відділень, а Вимога від 18.05.2015 року, щодо усунення виявлених порушень, є незаконною і необґрунтованою.

      На підставі вищенаведеного колегія судів прийшла до висновку,що судом першої інстанції,при вирішенні оскаржуваної постанови вірно дану правову оцінку обставинам справи та ухвалено судове рішення з додержанням норм матеріального і процесуального права, згідно ст. 200 КАС України є підставою для залишення апеляційної скарги без задоволення, а постанови суду першої інстанції без змін.

 НПП «Верховинський» ділиться цією судовою практикою та впевнений, що інші суб’єкти ПЗФ зможуть нею скористатися для захисту своїх прав і обов’язків на здійснення комплексної охорони територій ПЗФ.

Із текстом судового рішення  можна ознайомитись за посиланням

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/56713686

 

P.S. Адміністрація парку висловлює щиру подяку громадським  організаціям  зокрема: Українському товариству охороні птахів і Франкфуртському зоологічному товариству, МБО «Екологія – право-людина», ЕкГ "Печеніги"  за дії по  захисту інтересів Парку у Львівському апеляційному суді. Ці організації зарекомендували себе як надійні партнери,здатні швидко реагувати на проблеми природо-заповідного фонду України.

Наталія Кубайчук   провідний юрисконсульт         

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 528 | Додав: Nppver
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук