П'ятниця, 29-03-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2018 » Травень » 25 » Європейський День Парків
14:06
Європейський День Парків

         

     24 травня Європейський День парків, що був організований Федерацією Європарк - це європейська організація, яка об’єднує охоронювані природні території в тридцяти шести європейських країнах.  Дата святкування  обрана тому, що - саме 24 травня 1909 у Швеції було створено перший з дев’яти Європейських Національних Парків.

 Європейський День парків символізує міжнародну солідарність територій, що охороняються. Захід організований з метою популяризації заповідників Європи, а також для того, щоб викликати суспільну підтримку їх роботи.

    У цей день проводяться  заходи  присвячені святкуванню природної краси Європи та її культурного надбання, висуваючи на перший план їх захист, як в даний час, так і в майбутньому.

    З нагоди цього свята  23 травня фахівці НПП «Верховинський», заступник директора з наукової роботи Дмитро Стефлюк, начальник відділу рекреації та пропаганди екологічної освіти Ярослав Форгіль та провідний фахівець з екологічної освіти Василь Максимюк провели  екологічний захід в музеї «Історії села Верхній Ясенів» з учнями Верхньоясенівської ЗОШ І – ІІІ ст. та жителями с. Верхній Ясенів. В приміщенні музею створена експозиція НПП «Верховинський», де відвідувачі можуть ознайомитися  з природоохоронною, науково-дослідною, рекреаційно-туристичною та історико-культурною діяльністю  Парку.   Під час заходу були продемонстровані фото-слайди фауни, яка мешкає на території, флори що зростає, рекреаційні місця для відпочинку, пам’ятками природи  та роздано інформаційні буклети на тему: «Європейський День парків». Також під час заходу завуч Верхньоясенівської школи Володимир Новаківський  передав до музею картину з природними  ландшафтами гуцульського краю, яку намалював відомий   краєзнавець, мольфар  Михайло Нечай, а учень 6 класу Василь Петрук сувенірну писанку.

   Метою проведення заходу було ознайомлення присутніх з роллю створення природоохоронних установ, так як  охорона природи це комплекс заходів із збереження, відновлення та  раціонального використання природних ресурсів Землі.

  Під час дискусії присутні висловили свою думку, що із метою припинення процесів погіршення стану навколишнього природного середовища необхідно, насамперед,  розширити існуючі та створити нові об’єкти природно – заповідного фонду.

      

     


Провідний фахівець з екологічної освіти                                                                       Василь Максимюк

 

 

Категорія: Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти | Переглядів: 328 | Додав: rekreaciy
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук