Середа, 24-04-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2017 » Лютий » 1 » Екологічні заходи з нагоди Рамсарської конвенції
12:36
Екологічні заходи з нагоди Рамсарської конвенції

                               

     Відповідно до підписаної  Рамсарської  конвенції з 1997 року, 2 лютого оголошено Всесвітнім днем водно-болотних угідь, що має міжнародне значення. На сьогодні до конвенції приєдналося 144 держави.  Ця подія покликана привернути увагу громадськості і урядів різних країн світу до цінності водно-болотних угідь. Збереження і раціональне використання водно-болотних угідь як засобу досягнення сталого розвитку в усьому світі, що є важливим для забезпечення людства прісною водою, очищення та фільтрації поверхневих вод,  поповнення водоносних горизонтів, збереження біорізноманіття та екологічної рівноваги.

    З нагоди цього свята спеціалістами відділу рекреації та пропаганди екологічної освіти національного природного парку «Верховинський» проводиться   екологічна освітньо-виховна робота. З метою цілеспрямованого впливу на світогляд, поведінку і діяльність  шкільної та студентської  молоді стосовно  збереження природної спадщини, забезпечення підтримки природоохоронної діяльності шляхом поширення знань і підвищення обізнаності щодо цінностей біологічної та ландшафтної різноманітності, формування екологічної свідомості та поваги до природи, а саме водних ресурсів.

     Так 27 та 30 січня у Верхньоясенівській і Буковецькій школах  відбулися екологічні   заходи на тему: «Водно-болотні угіддя нашого краю». В ході проведення заходів спеціалісти  Парку   ознайомили дітей з процесами утворення боліт, їх роль у функціонуванні природних екосистем  і про важливість водно-болотних угідь в житті людини, а також, що  може зробити кожен для їх збереження. Зацікавленість дітей викликала розповідь про пристосування рослин і тварин до умов життя на болоті, залежність яка існує у природному середовищі, зв'язок людини з природою та результати її впливу на стан довкілля. На дану тематику  з  школярами проведено вікторину та роздано інформаційні листівки про водно-болотні угіддя національного природного парку «Верховинський». На завершення заходу учні  висловили свої думки та бачення, що стосуються екологічної ситуації  водних ресурсів в нашому регіоні.

     З нагоди Всесвітнього дня водно-болотних угідь серед загально - освітніх закладів району оголошено проведення  фотоконкурсу на тему: «Краща водойма - озеро, ставок, водоспад»

     Водні ресурси – одні з найважливіших природних ресурсів планети.

Вода – є одним з основних елементів біосфери.

Вода – невід’ємний елемент життя людини.

Вода – входить до складу всіх живих організмів.

Вода – це рух. Рух від малого струмка до моря чи океану, від  океану вглиб суходолу, щоб знову повернутися в цей безкінечний цикл.

     Територія НПП «Верховинський» розташована в межах Дністровсько-Прутської гідрологічної області, яка входить до складу гідрологічної країни Українських Карпат і відноситься до басейну Черемоша.

    Однією з основних водних артерій нашого регіону є річка Чорний Черемош, протяжністю 87 кілометрів, та річка Білий Черемош,  яка утворюється злиттям рік Перкалаб і Сарати.  Злиттям цих двох рік утворюється  річка  Черемош  протяжністю близько 80 км, що живить річку Прут.

    Також з учнями та вчителями Верхньоясенівської школи була проведена екскурсія до річки Чорний Черемош, яка є гідрологічним заказником місцевого значення. А з учнями Буковецької школи відбулася екскурсія до сільського ставка «Буковець», який знаходиться на висоті 835 м н. р. м. Глибина  ставка в зимовий період становить до 3 метрів, а в літній більше 4 метрів,  в якому  водиться такі види риб, а саме: білий амур, товстолоб, короп золотистий і сріблястий.

                  

В.о. начальника відділу рекреації та пропаганди екологічної освіти  Василь Максимюк

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 635 | Додав: Nppver
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук