Четвер, 25-04-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2016 » Квітень » 19 » Підтримуємо міжнародну екологічну акцію - Марш парків
16:11
Підтримуємо міжнародну екологічну акцію - Марш парків

3-4 тиждень квітня – міжнародна екологічна акція на підтримку заповідної справи – Марш парків. Це свято відзначається з 1995 року за ініціативою Центру охорони дикої природи. Щорічно у  Марші парків беруть сотні тисяч людей, що сприяє залученню національного бізнесу  до природоохоронної благодійної діяльності, стабільному функціонуванню природних екосистем та збереженню природного середовища. В цей період відбуваються круглі столи, фестивалі, конференції, екскурсії та інші природоохоронні і еколого – освітні заходи. Важливим нюансом є те, що  коли зникає природа – зникає і країна, адже  культура та самобутність народу формується у безпосередньому зв’язку з природним середовищем. У  великій мірі від стану довкілля залежать добробут і здоров’я населення, а також наступних поколінь. Охорона та збереження природного середовища – одне з першочергових завдань НПП «Верховинський». Ця робота лише тоді дасть позитивні наслідки, коли ми будемо її виконувати сумлінно, з  урахуванням законів і правил  згідно з якими живе і ефективно функціонує  Природа.

В рамках екологічної акції  Марш парків  заплановано проведення природоохоронних та  екологічних заходів  у  загально – освітніх, дошкільних закладах району, а також серед місцевого населення. Слід зауважити,  що у Довгопільській школі,  з участю  педагогів, учнів молодших і старших  класів  проведено акцію «Посади дерево», під час якої на пришкільній території  було посаджено саджанці модрини і ялиці.  В ході акції, заступником начальника Перкалабського ПОНДВ М. Зуб’юком,  проведено еколого – освітню бесіду про важливість розширення та збереження зелених зон в межах  населених пунктів.

Охорона навколишнього середовища являє собою  важливу комплексну проблему, яка має відношення до суспільства в цілому і до кожного окремого громадянина. Тому ми повинні приділяти  велику увагу охороні та збереженню довкілля. Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у екологічній акції -  Марш парків.

  

 

Провідний фахівець з екологічної освіти    Ю. Ватуйчак

Категорія: Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти | Переглядів: 487 | Додав: Nppver
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук