П'ятниця, 29-03-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2016 » Жовтень » 18 » Апроксимація законодавства ЄС у сфері навколишнього середовища на теренах України
15:42
Апроксимація законодавства ЄС у сфері навколишнього середовища на теренах України

       

        Міністерством екології та природних ресурсів, за підтримки проекту Європейського союзу «Підтримка України в апроксимації законодавства ЄС у сфері навколишнього середовища», 27-29 вересня 2016 року, на базі Карпатського національного природного парку відбувся семінар на тему: «Імплементація Оселищної директиви Європейського Союзу: фауна», в якому НПП «Верховинський» також взяв участь.
        Ідея збереження біорізноманіття як фундаментальної властивості живого, спричинила необхідність обґрунтування нових підходів до реалізації практичних засад охорони природи, які забезпечили б збереження сталості умов середовища за неминучого нині збільшення антропогенного впливу на природне довкілля й подальшої трансформації ландшафтів.
Так звана оселищна концепція збереження біорізноманіття – це ідея збереження певних типів оселищ, як територій існування видів, або їх груп, що мають важливе значення для збереження біорізноманіття Європи.
      Цілі проекту – сприяти Україні в апроксимації її законодавства до законодавства ЄС у сфері навколишнього середовища на виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та рамкових документів про апроксимацію екологічного законодавства України. Також, забезпечити спроможність Міністерства екології та природних ресурсів України, інших заінтересованих сторін, а також організацій громадянського суспільства підготуватися до виконання екологічних вимог ЄС через вдосконалення правової та інституційної систем у 3-х ключових сферах: екологічного врядування і наскрізних (горизонтальних) питань, управління водними ресурсами та якістю води, охорони природи.
     Тренінг мав на меті поглибити розуміння стандартів ЄС щодо збереження природного середовища існування (оселищ) і видів дикої фауни, які мають важливе значення для суспільства, а також інвентаризації фауни: види з Додатків II, IV, V та їх оселищ, які зустрічаються на території України, відповідно до Директиви 92/43/ЄС від 21 травня 1992 р.
Розглядалася інвентаризація флори – види з Додатків II, IV та V, які зустрічаються на території України, а також території їх оселищ. Головна тема семінару – пояснення оселищної концепції: ідентифікація, методологія картографування та оцінка даних. Пізніще продемонстрували як дані оселищ можуть впливати на процес формування територій НАТУРА 2000.
     Другий день семінару розпочався підготовкою до польових робіт з картографування оселищ. Після польових робіт учасники внесли дані в бета-версію оселищної бази даних. А потім продемонстрували перші результати оселищної карти пілотної ділянки.
      Представили концепцію «природоохоронного статусу видів та оселищ» та як досягти цього статусу за допомогою планування управління, моделі управління та моніторингу. Учасникам семінару показали підхід щодо моніторингу та звітності, адже це є обов’язковою складовою всього процесу для держави-члена ЄС.
       Детальніше про роботу проекту можна дізнатися на сайті: http://env-approx.org.

 

                   
                                                                                                                                                                                               Молодший науковий співробітник                Алла Зітенюк

Категорія: Науковий відділ | Переглядів: 960 | Додав: Nppver
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук