Субота, 20-04-24, Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

УВАГА 
Ми перейшли на новий сайт

Для переходу клацніт (натисніть) стрілку...
або скопіюйте посилання 
і вставте в стрічку браузера



Україна
Івано-Франківська обл.
Верховинський р-н.
с. Верхній Ясенів
пр. Печіще 3А
78712
тел. (03432) 53720
nppverhovuna@ukr.net  

Архівний сайт національного природного парку "Верховинський"

 (14.12.2021)

Головна
Рекреаційні місцяСтатті
ФотогалереяЖурнал "Жаб'є"Контакти

Вихід | Вхід
» Розділи
НОВИНИ [172]
Загальні новини по парку
Науковий відділ [197]
Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти [298]
Відділ державної охорони [83]


Головна » 2021 » Квітень » 1 » 1 квітня – Міжнародний День птахів
09:48
1 квітня – Міжнародний День птахів

   Напевно немає такої людини, котра б не захоплювалася приємними мелодійними голосами – пташиним співом. Тьохкання соловейка, щебет сойки, скрекотання сороки, цвірінькання горобців, чи, навіть, ритмічні постукування дятла, – усе це царство птахів, яке асоціюється із зеленню лісу, запахом хвої і лісів. Надворі квітень, а, отже, час прильоту до нас пташок із теплих країв.     Саме 1 квітня відзначається  Міжнародний день птахів.  Проходить це свято щороку в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера» і не випадково його відзначають саме в квітні. 1 квітня 1906 року була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів. Вперше цей день як масове дитяче свято стали проводити в Сполучених Штатах Америки. Організатором був вчитель з містечка в штаті Пенсільванія. Незабаром його підтримала одна з популярних газет «Пітсбурзька телеграфна хроніка», що почала популяризацію Дня птахів.

  Мета цієї акції – звернути увагу людства на проблеми збереження пташиного світу, адже вони стосуються всіх країн і континентів.

    Птахи живуть на планеті понад 150 мільйонів років, немає на Землі такого куточка, де б їх не було. Природно при цьому, що їхній зовнішній вигляд є досить різноманітним і способи життя відрізняються.

     Неоціненну користь приносять птахи людині. Птахи знищують не лише шкідливих комах, а й багато шкідливих гризунів, які часто завдають значних збитків урожаю сільськогосподарських культур.

Птахи також сприяють поширенню дерев та кущів.

Крім цього, птахи створюють необхідний ланцюг у ряді живих істот, забезпечують рівновагу в боротьбі за існування у тваринному світі. 

   Цього року адміністрацією Національного природного парку «Верховинський»  виготовлено та розповсюджено  серед навчальних закладів тематичні листівки. Метою такого заходу було закликати юнацьку молодь охороняти і дбайливо та гуманно ставитися до птахів і природи в цілому, тим самим мотивуючи інтерес дітей до їх охорони. Ми сподіваємося, що саме завдяки проведенню цієї акції є можливість залучити до практичної діяльності дітей у проведенні робіт по приваблюванню пернатих та організувати допомогу їм облаштовуючи місця гніздування шляхом розвішування штучних гніздівель. А щоб спостерігати за життям птахів, тварин в дикій природі дітям  запропоновано разом з учителями та батьками бути бажаними гостями Національного природного парку «Верховинський».

 

     Фахівець з рекреації                        М.Повар

Категорія: Відділ рекреації та пропаганди екологічної освіти | Переглядів: 239 | Додав: gutynuk
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Газета НПП "Верховинський"


Пошук